“Δεν είναι ερασιτέχνης ο κοριός”

Οι συνακροάσεις που κατήγγειλε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ήταν στο επίκεντρο των ερωτήσεων που έκαναν οι δημοσιογράφοι στον Δημήτρη Κουτσούμπα μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργη υπόθεση”, είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ προσθέτοντας «είναι φανερό ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπών που έχει δημιουργηθεί. Αυτό φαίνεται και από τις πρώτες διαπιστώσεις της ΑΔΑΕ ή άλλων φορέων, με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής, όμως η εξέταση της υπόθεσης σε βάθος, ούτε έχει προχωρήσει, ούτε φαίνεται να ολοκληρώνεται απ’ όσο ξέρουμε, ενώ προστίθενται και τα χθεσινά νέα στοιχεία στην υπόθεση αυτή».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτη υπόθεση να ζούμε κάτω από συνακροάσεις, παρακολουθήσεις ή οτιδήποτε άλλο ή έστω και να υπάρχει υποψία αυτών. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα και να γίνει διερεύνηση σε βάθος οπωσδήποτε και να δοθούν πλήρεις απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Ως ΚΚΕ δεν θα το αφήσουμε έτσι το ζήτημα αυτό».

Σχετικά με το αν στρέφονται κάπου οι υποψίες του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «με βάση τα στοιχεία δεν είναι, οπωσδήποτε, κάποιος ερασιτέχνης. Οπωσδήποτε πρόκειται για υπηρεσίες, για κρατικούς, ή παρακρατικούς, εντός εισαγωγικών, μηχανισμούς».

Ηλεκτρισμένες

Οι νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για συνέχιση των κρουσμάτων τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του κόμματος ηλεκτρίζουν ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις της κυβέρνησης με τον Περισσό. Την ίδια στιγμή ωστόσο αυτή τη φορά  υπήρξαν αντιδράσεις κι από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη Ν.Δ. και το Ποτάμι να επικρίνουν έντονα την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Περισσού «πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση των τηλεφωνικών συνακροάσεων, που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ την 1/12/2016, σήμερα (5/4/2017), παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της Ν.Δ. και της Ένωσης Κεντρώων».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «είναι απαράδεκτη καθυστέρηση -επί 4 και πλέον μήνες- της έκδοσης πορίσματος για την προηγούμενη καταγγελία» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να ερευνήσουν σε βάθος και το νέο αυτό σοβαρό γεγονός και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα» σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «το ΚΚΕ και με αφορμή το νέο κρούσμα, ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό κ. Παππά, τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα