“Το τελευταίο επικοινωνιακό πυροτέχνημα”

«Κάνουν το τελευταίο τους επικοινωνιακό παιχνίδι με πυροτεχνήματα, προκειμένου να πείσουν το εσωτερικό του κόμματός τους, αλλά και την ελληνική κοινωνία, ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά, αλλά κάποιοι άλλοι φταίνε πάλι για τα μέτρα που θα φορτώσουν στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Τα παραπάνω υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει Έλληνας πια που να μην έχει κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση.

Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι η φτωχοποίηση των πάντων καθώς με την πολιτική της πλήττονται και η μεσαία τάξη που σηκώνει τα βάρη και οι πιο αδύναμοι. «Θέλω να πιστεύω ότι κάτι έχουν διδαχτεί από το καλοκαίρι του 2015 και δεν θα φτάσουν πάλι σε ακρότητες», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε πλάτη σε μια τέτοια κυβέρνηση. Βάζουμε πλάτη για τη χώρα, το έχουμε αποδείξει ότι το εθνικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από το κομματικό για μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση την πορεία της».

Το δείπνο με τους βουλευτές

Στο μεταξύ σε πολύ ευχάριστο κλίμα η κ. Γεννηματά την Τετάρτη το βράδυ δεξιώθηκε τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και κομματικά στελέχη στο σπίτι της. «Από τον πατέρα μου πήρα πολιτικές παρακαταθήκες, από τη μητέρα μου πήρα άλλα πολύτιμα χαρίσματα» σημείωσε η κ. Γεννηματά απαντώντας στις θετικές επισημάνσεις που δέχθηκε.

Η εκτίμηση που κυριάρχησε στο πολιτικό σκέλος των συζητήσεων ήταν ότι για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας είναι κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας. Κυρίως με βάση την κίνησή του να μιλήσει για έκτακτη σύνοδο κορυφής. Στο μεγαλύτερο τμήμα της όμως η κουβέντα ήταν πιο χαλαρή, καθώς επρόκειτο για δείπνο μετά συζύγων. Τις εντυπώσεις στο τραπέζι έκλεψε η πίτα της Αμαλίας, η σπιτική χορτόπιτα που έχει το όνομα της κόρης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η αγαπημένη της και παραλαμβάνει ένα ταψάκι κάθε δύο με τρεις εβδομάδες στον τόπο των σπουδών της τη Σκωτία.

Στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά ανταποκρίθηκαν όλοι οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. με την εξαίρεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε προγραμματισμένη υποχρέωση. Στο δείπνο παραβρέθηκαν και κομματικά στελέχη. Παρόντες ήταν οι Θεοχαρόπουλος, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Κωνσταντόπουλος, Μανιάτης, Κωνσταντινόπουλος, Χριστοφιλοπούλου, Παπαθεοδώρου, Κεφαλίδου, Κρεμαστινός, Κουτσούκος, Κεγκέρογλου, Αρβανιτίδης, Γρηγοράκος, Μπαργιώτας, Ιλχάν, Τζελέπης, Όθωνας, Πρωτόπαπας, Έξαρχος, Αποστολόπουλος, Ξεκαλάκης και Σαλαγιάννης. Ο Γιάννης Κουτσούκος εμφανίστηκε με πατερίτσες, μετά το ατύχημα που είχε μαζεύοντας ελιές στην πατρίδα του, ενώ πειράγματα δέχθηκε και Κώστας Σκανδαλίδης που έψαλε την περασμένη Κυριακή στην Μητρόπολη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα