Δεν θα γίνει φοιτητής ο Μπρέιβικ

Το… όνειρο του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Όσλο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί καθώς το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει, απορρίφθηκε. 

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως ο εξτρεμιστής, που είχε σκοτώσει 77 ανθρώπους στη Νορβηγία στις 22 Ιουλίου 2011, δεν διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα ώστε να ενταχθεί στον κύκλο σπουδών του, έστω και από το κελί του.

Ο Μπρέιβικ εκτίει τη μέγιστη ποινή –21 χρόνια κάθειρξης με δυνατότητα παράτασης– καθώς πριν από δύο χρόνια είχε πυροδοτήσει βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον συγκέντρωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ούτεγια.

Η υποψηφιότητά του ως φοιτητή, πάντως, είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε μέλη του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου της νορβηγικής πρωτευούσας. Ωστόσο, του απάντησαν αρνητικά λέγοντας πως δεν μπορεί να σπουδάσει καθώς δεν έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα μόρια. Στη Νορβηγία τα πανεπιστήμια επιλέγουν τους σπουδαστές τους με βάση τους βαθμούς στις εξετάσεις τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όμως ο Μπρέιβικ είχε διακόψει τη φοίτησή του.

Εντούτοις, όπως είπε η δικηγόρος του, επιχειρεί να συγκεντρώνει μόρια για να μπορέσει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, ενώ έχει μελετήσει μαθηματικά προκειμένου  να φθάσει στο απαιτούμενο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα