«Δεν θα μπαίνουν οι Εφοριακοί στα σπίτια»

Eξηγήσεις έδωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης για το περιουσιολόγιο και τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο πως αυτό (το περιουσιολόγιο) ήταν σχέδιο των Γερμανών για επιβολή φόρου επί της περιουσίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως «καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πληροφορίες για συμπόρευση της κυβέρνησης με δήθεν γερμανικά σχέδια που θέλουν να επιβληθεί φόρος περιουσίας», διευκρινίζοντας ότι «δεν θα συνδυάσουμε το περιουσιολόγιο με τη φορολόγηση της περιουσίας, ούτε θα αποτελέσει βάση για τη φορολογία».
«Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10.000-20.000 ευρώ όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια, αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτι και δεν πλήρωναν τόσο καιρό», τόνισε ακόμη, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έχει καθοριστεί το ακριβές όριο. «Αν ο παππούς ξεχάσει να δηλώσει το χωράφι που χάρισε στο εγγόνι εκεί δεν θα επέμβουμε», είπε ακόμη. «Θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα ψάρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Ο νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβάται»

«Ο νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβάται» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «δεν θα βγαίνουν οι εφοριακοί στο δρόμο να μπαίνουν στα σπίτια και να αρπάζουν τα κοσμήματα και την περιουσία. Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό. Ο απλός πολίτης δεν έχει κανέναν λόγο».

«Όταν ανοίγουμε τη λίστα Λαγκάρντ και διαπιστώνουμε ότι ένας πολίτης δήλωνε εισόδημα αλλά είχε καταθέσεις υψηλές ή ακίνητα, θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του στέγη. Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή».
«Άμεσα θα προχωρήσουμε σε εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Σχεδιάζουμε νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα