«Δεν κάνουμε πίσω στα τελευταία μέτρα της διαδρομής»

Η τελετή παράδοσης της σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί αποτέλεσε για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ακόμη μία ευκαιρία να υψώσει τους τόνους και εν πολλοίς να επαναλάβει όσα είπε μετά από τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ότι, δηλαδή, ζητά απεμπλοκή εδώ και τώρα από τα κολλήματα που εμποδίζουν το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

«Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ και μέσα στον Απρίλιο τελειώνουν και οι ατέρμονες συζητήσεις και καθυστερήσεις για τα αναγκαία μέτρα απομείωσης του ελληνικού χρέους», είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Έχουμε διανύσει πολύ δύσκολο δρόμο, είμαστε στα τελευταία μέτρα αυτού του δύσκολου δρόμου, αυτής της ανηφόρας. Δεν πρόκειται να κουραστούμε ούτε να κάνουμε πίσω στα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού, να μην αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες δηλώσεις Τσίπρα έρχονται στον απόηχο χθεσινοβραδινών πληροφοριών που ήθελαν το ΔΝΤ να έχει ξαναρίξει στο τραπέζι το ζήτημα της αξιοπιστίας του «δημοσιονομικού κόφτη» για το 2018 και να ζητά την ανάγκη πρόωρης εφαρμογής των μέτρων για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα