«Δεν πάτε πουθενά, αλλά θα σας ελέγχουμε!»

FIFA και  UEFA δεν διαγράφουν ακόμη το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ευρωπαϊκό χάρτη, αλλά προειδοποιούν ότι θα ελέγχουν κάθε κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις μένουν προκειμένου να επισημοποιηθεί η συμμετοχή των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων και των συλλόγων μας στις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς η UEFA και η FIFA, αφού μελέτησαν προσεκτικά το νομοσχέδιο, άναψαν το «πράσινο φως».

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ξεκινάμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Οι Ομοσπονδίες έστειλαν αυστηρή προειδοποίηση στην ΕΠΟ πως δεν θα ανεχτεί καμία παρέμβαση της πολιτείας προς το ποδόσφαιρο, πέραν των μικρών παραθύρων που άνοιξαν σχετικά με τον καταρτισμό της λίστας των δικαστών από την κυβέρνηση. Αυτή είναι και η μοναδική παρέμβαση που επετράπη από την UEFA και τη FIFA και εκεί πρέπει να μείνει η κυβέρνηση, αν θέλει όλα να κυλήσουν ομαλά και να δούμε τις Εθνικές μας ομάδες και τους συλλόγους μας να δίνουν μάχες σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.

Το Σεπτέμβρη προγραμματίζεται η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, αλλά τότε θα έχουν ξεκινήσει οι υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και ως γνωστόν η UEFA δεν θέλει να τιμωρεί ομάδες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά προειδοποίησε πως αν διακρίνει νέες υποψίες παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο, δεν θα διστάσει να προβεί σε αποβολές, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα