«Δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης»

Προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την εναρκτήρια εκδήλωση για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Kατά τη διάρκεια συνάντησής του με ανταποκριτές ευρωπαϊκών ΜΜΕ, διαπιστευμένους στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος  στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παραστεί στις εκδηλώσεις για την ανάληψη της προεδρίας, σημείωσε ότι το κόμμα του «δεν συμμετέχει  σε προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης» υπογραμμίζοντας χρακτηριστικά:  «τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μνημονίου είναι καταστροφικά τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία … και δεν προσφέρονται για φιέστες, αλλά μόνο για αυτοκριτική και αλλαγή πολιτικής».

Ο κ. Τσίπρας είπε για άλλη μία φορά πως η χώρα αντιμετωπίζει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία αποτελεί στίγμα για την Ευρώπη, ενώ, σχετικά με το δημόσιο χρέος, επισήμανε πως ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει γίνει μη βιώσιμο, «εξαιτίας της μνημονιακής λιτότητας και της βαθιάς ύφεσης που έχει προκαλέσει για έξι συνεχόμενα χρόνια».

Στο σημείο αυτό επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη διαγραφής μεγάλου μέρους του, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους, κατά το προηγούμενο της Διάσκεψης Χρέους του Λονδίνου για τη Γερμανία το 1953, η οποία θα ρυθμίσει οριστικά το συνολικό πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης.

«Η Προεδρία της ΕΕ προσφέρει το έδαφος για να αναδειχτούν αυτά τα κρίσιμα πολιτικά θέματα, ωστόσο η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει τα πάντα για να τα κρύψει» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια από την τρόικα, ανέφερε ότι το 98% από αυτά κατευθύνθηκε στην αποπληρωμή παλαιότερων δανείων και στις τράπεζες, ενώ μόλις το 2% διατέθηκε για τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Τέλος αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, εκτίμησε πως Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «ως Ευρωπαϊκή Αριστερά, είμαστε πιο “ευρωπαϊστές” από τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γιατί η δική μας πολιτική βασίζεται στις αξίες και τις αρχές τις αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής που υπήρξαν ο κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αμέσως μετά τον πόλεμο – δεν δηλητηριάζει την Ευρώπη με το νεοφιλελευθερισμό και δεν την διαλύει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα