“Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο”

Στο “αντάρτικο” πλέον περνά το ΠΑΣΟΚ που ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους κατά της κυβέρνησης, εγκαλώντας την ότι εμπαίζει τους πολίτες.
Απαριθμώντας ως «νέα αδιέξοδα» τις υποθέσεις κόκκινων δανείων, Ασφαλιστικού, ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, προσφυγικού, φορολόγησης των αγροτών κλπ, μόλις 40 μέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για «καυτά θέματα» που έχουν «προφανή αδυναμία» να διαχειριστούν οι κυβερνώντες, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για ισοδύναμα, που τώρα δεν μπορούν να υλοποιήσουν.
Στην πραγματικότητα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι είναι αυτή που δημιουργεί αδιέξοδα για την χώρα τόσο δια της δράσης, όσο και δια της μη δράσης. «Δια της δράσης τους καταργούν τις Ανεξάρτητες Αρχές, όπως φάνηκε με τις παρεμβάσεις τους σε Γενική Γραμματεία Εσόδων και ΕΣΡ, νομοθετούν για την κατάργηση του πλουραλισμού και τον πλήρη κυβερνητικό – υπουργικό έλεγχο στα ΜΜΕ και εξαπολύουν φορολογική επίθεση σε ”ό,τι περπατάει, πετάει και κολυμπάει σε αυτό τον τόπο”.
Δια της μη δράσης και της αφασίας τους, αφήνουν τον χρόνο να περνάει ανεκμετάλλευτος και ”το λάδι στο καντήλι της χώρας να σώνεται”, προδιαγράφοντας μια πιθανή κατάσταση νέας κρίσης με τους δανειστές, που θα έχει ως αποτέλεσμα το Grexit να επανέλθει σύντομα στο τραπέζι», λένε, προειδοποιώντας για καταστάσεις που έχουμε ζήσει στο παρελθόν και πέραν του ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστες, συνήθως καταλήγουν στη δέσμευση εκ μέρους της χώρας για ολοένα και σκληρότερα μέτρα ή νέα μνημόνια.

Κανένα σχέδιο
Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζουν στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την πορεία της χώρας μέσα στους επόμενους μήνες και πως στην ουσία κινείται στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» και του «ότι βρέξει ας κατεβάσει».
Για την ακρίβεια, το μόνο σταθερό σχέδιο που αναγνωρίζουν στους κυβερνώντες είναι «αυτό της, με κάθε τρόπο και μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, δημιουργίας κομματικού κράτους και παραμονής τους στην εξουσία», όπως χαρακτηριστικά λένε, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα