Στοχοποιούν τον “Τζίτζι”

Ανέβασε τους τόνους τις τελευταίες ημέρες ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όμως ουδείς άλλος από τους τρεις υποψήφιους για την προεδρία της Ν.Δ. τον ακολουθεί. Ειδικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για τον οποίο ο περιφερειάρχης έκανε και καταγγελίες σχετικά με την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη.
Αντίθετα ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. επιμένει να προβάλλει ένα θεσμικό προφίλ. Στόχος του είναι να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία, ώστε να οδηγήσει το παιχνίδι στο δικό του γήπεδο αναδεικνύοντας την γύμνια του Τζιτζικώστα. Ήδη, από την πλευρά του προέδρου της Ν.Δ. στάλθηκε το πρώτο μήνυμα για να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία. Ο πολιτικός του σύμβουλος και εκ των πιο στενών συνεργατών του, ο Θόδωρος Αμπατζόγλου το έθεσε ευθέως και υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι από εδώ και πέρα η συζήτηση πρέπει να είναι πολιτική και να λείψουν οι προσωπικές επιθέσεις, καθώς προέχει η ενότητα και «την επόμενη μέρα των εκλογών όλοι Ν.Δ. θα είμαστε».
Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. προσπαθεί να μην αφήσει στην άκρη τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα και εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση. Έτσι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά με δήλωσή του να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την αξιολόγηση και ταυτόχρονα κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές φαίνεται πως έχει κοροϊδέψει τους Έλληνες σε όλα τα ζητήματα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θυμίζει ότι ο πρωθυπουργός έλεγε πως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι «κόκκινη γραμμή» και σήμερα γίνεται «ένας έντιμος συμβιβασμός». «Τελικά η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Κυρίως, καλλιεργούν αστάθεια και αβεβαιότητα. Και οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν πώς θα κινηθούν», προσθέτει ο κ. Μεϊμαράκης.
«Καθυστερούν την αξιολόγηση και έτσι βάζουν σε κίνδυνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Λοιπόν, για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις των πολιτών, όπως οι ίδιοι είπαν, είναι ανάγκη να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση από την αξιολόγηση», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αντιδράσεις
Η νέα τακτική του Απ. Τζιτζικώστα προκαλεί συζητήσεις και, προφανώς, αντιδράσεις. Ο Αδ. Γεωργιάδης, που εγκαινίασε τα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη, με δήλωσή του σχολίασε πως «ο Απ. Τζιτζικώστας συγκρούστηκε με τον Σαμαρά “για τον ΕΝΦΙΑ και διότι στραγγάλισε την Αυτοδιοίκηση”. Εγώ θα υπερασπιστώ την κυβέρνησή μας», επιχειρώντας εμφανώς να προσεταιριστεί τις «σαμαρικές» ψήφους στην κούρσα εκλογής.
Παράλληλα έδωσε την δική του απάντηση μέσω ραδιοφώνου: «Δεν κατεβαίνει σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνει αντιπρόεδρος του κ. Τζιτζικώστα». Για να προσθέσει στη συνέχεια: “Δεν είπα ότι ο κ. Τζιτζικώστας ήταν απών από τη μάχη του Ιανουαρίου, αλλά δεν ήταν εξαιρετικά παρών, υπό την έννοια ότι είχε ειδικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Αυτό όμως, είναι δικό τους θέμα. Εμένα με ενδιαφέρει το τώρα. Και όταν ακούω τον υποψήφιο αρχηγό της Ν.Δ. να παίρνει αποστάσεις ή να αντιμετωπίζει με μια περίσκεψη μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που έδωσε τέτοια μάχη, προσχωρώντας στην ουσία στην κριτική των αντιπάλων μας, αυτό με θίγει πολιτικά και προσωπικά”.
Στο μεταξύ την στήριξή του στον Άδωνι Γεωργιάδη δείχνει για ακόμα μία φορά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μέσα από δηλώσεις του. «Έχω επανειλημμένα εκφράσει την εκτίμηση μου στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη, ενός από τους ελάχιστους μέσα στη Ν.Δ. που με στήριξαν δημόσια στα δύσκολα. Ο μεστός πολιτικός του λόγος, η μαχητικότητα του, ο πατριωτισμός του, η δυναμική του παρουσία και η άριστη επαφή του με την κοινωνία τον κατατάσσουν αναμφισβήτητα στους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας της Ν.Δ.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης.
Ο Κυριάκος

Αποστάσεις για άλλη μία φορά έλαβε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν και η αρχική υποψηφιότητα του κόμματος της Ν.Δ. για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. «Να συστήσω σε όλους ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Δεν προάγεται η ενότητα με τέτοιου είδους συζητήσεις. Δεν είναι δυνατόν τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες και τους κακούς, ενδεχομένως, χειρισμούς να τους χρησιμοποιούμε στη δημόσια αντιπαράθεση», επεσήμανε, προσθέτοντας σχετικά με τη δική του υποψηφιότητα πως «δεν πρόκειται να κάνω ζημιά στην παράταξή μου δίνοντας τροφή στον ΣΥΡΙΖΑ με το να συζητώ δημόσια πράγματα που πρέπει να συζητούνται κατ’ ιδίαν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα