“Δεν υπάρχουν τα 1,2 δισ. ευρώ που χρειαζόμαστε”

“Δεν υπάρχουν τα 1,2 δισ που χρειαζόμαστε στις 5 Ιουνίου” τόνισε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος μιλώντας στον Alpha 989 αναφέρθηκε εκ νέου στο ενδεχόμενο ρήξης της Ελλάδας με τους δανειστές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα πως «Θα είμαστε προετοιμασμένοι, θα υπάρξει παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα σε περίπτωση που υπάρξουν εξελίξεις, το Σύνταγμα έχει πολλές δυνατότητες.»

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι «στις 5 Ιουνίου είναι η στιγμής της αλήθειας, πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δις στο ΔΝΤ, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε όμως στους άλλους έξω, ό,τι είχαμε το δώσαμε» και εξήγησε πως «αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τις κοινωνικές παροχές καταρρέει και η οικονομία».

Σχετικά με την προεκλογική δέσμευση για κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο, ο κος Φίλης παραδέχθηκε ότι «και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι με ένα άρθρο θα καταργήσουμε το μνημόνιο και ο Σαμαράς είχε πει…Το μνημόνιο δεν είναι ούτε μερικές σελίδες που τις σκίζουμε ούτε το καταργούμε με ένα άρθρο, είναι ένα καθεστώς που πρέπει να το αντικαταστήσεις κομμάτι κομμάτι». Στη συνέχεια έκανε λόγο για «μέτρα που θα προβλέπουν την ανάπτυξη και τη ρύθμιση του χρέους» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε μια συμφωνία που δεν θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση».

Για τις συζητήσεις περί χαμηλότερου πλεονάσματος, είπε ότι «είναι πολύ θετικό αν υπάρχει, σημαίνει λιγότερο σκληρή λιτότητα και μια πρόγευση της ρύθμισης του χρέους, γιατί τα λεφτά του πλεονάσματος θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τσέπη των πιστωτών».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση, θα ψηφιστεί από την ΚΟ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα