“Δεξιά στροφή από τον Τσίπρα- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτελέσει εναλλακτική λύση “

 

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτελέσει εναλλακτική λύση, διεμήνυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει “κάνει δεξιά στροφή” μετά τις ευρωεκλογές, ενώ   δεν απέκλεισε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης να συνδέεται και με εσωτερικά προβλήματα σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «σε κάθε περίπτωση, βασικός στόχος είναι η απόσπαση εμπιστοσύνης για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής». 
Τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή στις κινήσεις της κυβέρνησης και στα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά πρέπει ο ίδιος να καθορίσει τις εξελίξεις με ανάδειξη του εργατικού κινήματος σε καθοριστικό παράγοντα, σε συμμαχία με αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και σε πολιτικό επίπεδο με μεγάλη, δυναμική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες σύντομα, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας η πτώση της κυβέρνησης και το ποια κυβέρνηση θα έλθει και υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του από την εναλλαγή των κυβερνήσεων του διπολισμού με τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και να μην συνεχίσει να δίνει «ραντεβού στα τυφλά».

Σχετικά «με την εκ μέρους του ΚΚΕ παραπομπή των πάντων στον σοσιαλισμό» είπε ότι «όσοι τα λένε αυτά καλά θα έκαναν πρώτα να στηρίξουν τις σημερινές προτάσεις μας για τους άνεργους και τις άλλες προτάσεις νόμου για την ελάφρυνση των ΕΒΕ, των αγροτών, την ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών».

«Η πάλη και ο αγώνας, που με συνέπεια και συνέχεια μόνο το ΚΚΕ δίνει καθημερινά, θα πρέπει να κατευθύνεται και στη συνολική λύση του προβλήματος της εξουσίας και φυσικά πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να το εγγυηθεί ως κοινωνικό σύστημα μόνον ο σοσιαλισμός» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η χώρα είναι κοντά στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα και τι σημαίνει αυτό, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «το τελευταίο διάστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάρει σχετικά διαπιστευτήρια από ΕΕ, ΗΠΑ και (μονοπωλιακούς) ομίλους και γι αυτό έχει προσαρμόσει την πολιτική του σε πιο ρεαλιστικές προτάσεις αστικής διαχείρισης, που ευνοούν τμήματα του κεφαλαίου. Το πρόβλημα όμως για τον λαό μας είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική».

“Δεξιά στροφή από τον Τσίπρα”

Ερωτηθείς αν ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί μετά τις εκλογές «δεξιά στροφή», είπε ότι αυτό φαίνεται και από το πρόγραμμα που παρουσίασε στην ΔΕΘ και από τις επαφές με την γερμανική κυβέρνηση και άλλα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά κέντρα, υπογραμμίζοντας ότι η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη, καθώς όταν ένα κόμμα δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, αποδέχεται το χρέος, τότε είναι υποχρεωμένο να υποκύψει στα ευρωπαϊκά μνημόνια διαρκείας, τις απαιτήσεις των δανειστών και του κεφαλαίου, πάντα σε βάρος του λαού.

Σχετικά με το αν το ΚΚΕ συζητά να θέσει έστω και όρους συμμετοχής του σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τα κριτήρια, που θέτει το ΚΚΕ για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, ως ελάχιστες προϋποθέσεις για να δώσει το ΚΚΕ το “παρών” σε διακυβέρνηση, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να ζήσει καλύτερα ο λαός και η νεολαία, είναι η κοινωνικοποίηση του φυσικού και παραγόμενου πλούτου, η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η μονομερής διαγραφή του χρέους που δε δημιούργησε ο λαός, η κατάργηση αμέσως όλων των εφαρμοστικών νόμων, των μνημονίων, των αντιδραστικών διατάξεων και η άμεση αντιμετώπιση των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα