Δεύτερο μπλακ άουτ και αγανάκτηση στη Σαντορίνη

Οργισμένοι είναι η δημοτική αρχή Θήρας και οι επιχειρηματίες στη Σαντορίνη καθώς το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του νησιού ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την πλευρά της ΔΕΗ.

Μάλιστα, χθες το βράδυ, το νησί βυθίστηκε και πάλι για μία ώρα στο σκοτάδι επειδή παρουσιάστηκε βλάβη σε πυκνωτή στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος.

Αυτό ήταν το δεύτερο μπλακ άουτ σε 72 ώρες εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου μετά και την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής στο Μονολίθι.

Ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος τόνισε ότι θα κατατεθεί μήνυση εναντίον της ΔΕΗ, ενώ ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Με βάση τον προγραμματισμό που μας είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ, έπρεπε από την Τετάρτη ο σταθμός να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Τώρα πάει για αύριο (σ.σ. σήμερα), καλώς εχόντων των πραγμάτων», σχολίασε ο  Ζώρζος, προτού όμως προκύψει το νέο πρόβλημα με τον πυκνωτή της μονάδας παραγωγής ενέργειας. Και πρόσθεσε: «Οι συνεχείς αλλαγές του προγραμματισμού δημιουργούν αναστάτωση και παράπονα από καταστηματάρχες, διότι άλλα λένε στους πελάτες και άλλα τελικά γίνονται».

Χθες, τα χωριά του νησιού ηλεκτροδοτούνταν εκ περιτροπής, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις της ΔΕΗ ότι η πλήρης αποκατάσταση θα γινόταν έως το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε δυνατή η ηλεκτροδότηση στο 50% του νησιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα