«Δημαγωγία και ανευθυνότητα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.»

Για τα αποτελέσματα των επαφών του τόσο στην Κριμαία κυρίως για τα συμπεράσματα και κυρίως για τη στάση που θα τηρήσει η Ε.E. για την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Ε. Βενιζέλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους διπλωματικούς συντάκτες.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ε.Ε, διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με τη ρωσική κυβέρνηση εξηγώντας ότι «η επιταγή του διεθνούς δίκαιου και λογικής είναι η ψυχραιμία και ο διάλογος» με στόχο την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας και εμπέδωση της ασφάλειας στην περιοχή.

«Η Ελλάδα τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της συγκρότησης διερευνητικής επιτροπής για τα γεγονότα άλλα και υπέρ και της δημιουργίας μιας διεθνούς ομάδα επαφής» είπε μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι η «Ε.Ε. προσπαθεί να χειριστεί μια οξύτατη κρίση την μεγαλύτερη μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου ώστε να διαμορφωθούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο συνθήκες ψυχρού πόλεμου που πρέπει».

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς δυνάμεων στην περιοχή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ προβλέποντας ότι η μεγάλη διπλωματική και πολιτική ένταση δεν θα μεταφραστεί σε χρήση στρατιωτικών μέσων».

Ο υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. για την κριτική που του άσκησαν σχετικά με την επίσκεψη του στο Κίεβο.

«Οι ανευθυνότητες και οι δημαγωγίες του εσωτερικού πολιτικού λόγου όταν μεταφέρονται σε διεθνές επίπεδο λειτουργούν βλαπτικά για τα εθνικά συμφέροντα η απομόνωση της Ελλάδας προσβάλει καίρια τα εθνικά συμφέροντα άλλα και τα συμφέροντα κάθε Έλληνα που θέλει να βγει η Ελλάδα από την κρίση» είπε ο κ. Βενιζέλος και αναρωτήθηκε με δεικτικό ύφος ότι «όταν κ. Ρομπάι καλεί τον Ουκρανό πρωθυπουργό να πάει στη σύνοδο κορυφής τι θα πρέπει να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός να αρνηθεί να πάει;»

Αλλά και οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του χρέους και το μνημόνιο βρέθηκαν εκ νέου στο στόχαστρο του κ. Βενιζέλου. «Λένε ότι μπορεί να αναλάβουν την διακυβέρνηση να κάνουν μια σύνοδο κορυφής να λύσουν τα προβλήματα ενώ εμείς δεν μπορούμε, γιατί είμαστε πουλημένοι, να κάνουμε σωστή διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Βενιζέλος και ξεκαθάρισε ότι «σωστή διαπραγμάτευση σημαίνει η χώρα να λειτουργεί και οποίος κρατάει το καρπούζι αυτό στα χέρια του θα πρέπει να φροντίσει να να μην του σπάσει. Κανείς δεν πρέπει να έχει το περιθώριο της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας. Προτείνουν ως μοντέλο για τη χώρα στο την επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν».

Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς σχετικά για τη δημιουργία κόμματος από τον Σ. Θεοδωράκη του ευχήθηκε καλή επιτυχία και να μετασχηματιστεί σύντομα σε πολιτικό κόμμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα