Τέσσερις προσαγωγές από το Τμήμα Εκβιαστών για τις εκρήξεις σε Καλλιθέα και Πειραιά

Η μία έκρηξη είχε γίνει στις 8 Μαρτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και η άλλη έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 12 Μαρτίου

Στην προσαγωγή δύο ατόμων για την έκρηξη που είχε γίνει στις 8 Μαρτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και ακόμη δύο ατόμων για την έκρηξη σε κάβα που είχε γίνει στις 12 Μαρτίου στην Καλλιθέα προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν για -κατά περίπτωση- αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο επιθέσεις

Η έκρηξη στον Πειραιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, περίπου στις 3.20. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικόπεδο αυτό είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Η έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα είχε γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές στο κατάστημα, σε σταθμευμένα οχήματα αλλά και σε παρακείμενα κτήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα