Πειραιάς: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την έκρηξη

Ποιος ήταν ο πιθανός στόχος

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά με την περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ειδικότερα, εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε πολυκατοικία στην οποία στεγάζονται δικηγορικά γραφεία και άλλες εταιρείες, κοντά στα δικαστήρια του Πειραιά, εξερράγη, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς κατάστημα υποδημάτων, που βρισκόταν στο ισόγειο.

Το σημείο είναι αποκλεισμένο και οι Αρχές κάνουν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ άγνωστος παραμένει ο στόχος.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας και ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας αλλά και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στους δράστες.

Όπως αποκάλυψε όμως ο αστυνομικός συντάκτης, «Το ΒΗΜΑ» και «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο MEGA και στο «Live News» αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πολυκατοικία γίνεται στόχος κάποιας επίθεσης.

Η έκρηξη του 2020 και ο ξυλοδαρμός του 2018

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο για να διαλευκανθεί η τωρινή επίθεση, οι αστυνομικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε μία προηγούμενη επίθεση που είχε σημειωθεί στις 8 Ιουλίου του 2020.

Συγκεκριμένα, τότε είχε τοποθετηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός με γκαζάκια. Τότε δεν είχε προκληθεί ούτε το ένα χιλιοστό των ζημιών που προκλήθηκαν τώρα. Τότε η έκρηξη είχε συμβεί εν μέσω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού με περιορισμένη κυκλοφορία των πολιτών.

Η έρευνα τότε είχε αναδείξει μία εκκρεμότητα που πιθανόν να είχαν οι υπεύθυνοι κάποιου εκ των γραφείων ή εταιρειών που στεγάζονται στην πολυκατοικία. Η έρευνα είχε εστιάσει σε μία συγκεκριμένη εταιρία ή γραφείο και στις συναλλαγές και στις εκκρεμότητες που είχε.

Μάλιστα τότε δεν υπήρξε κάποια διευκρινιστική αναφορά ανάμεσα στους υπευθύνους της συγκεκριμένης εταιρείας οπότε η έρευνα είχε κλείσει.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η τωρινή επίθεση είναι άμεσα συνδεδεμένη με εκείνη του 2020 και ότι πιθανότατα η εκκρεμότητα δεν έχει κλείσει.

Επιπλέον, το 2018 είχε γίνει επίθεση εναντίον υπαλλήλου της συγκεκριμένης εταιρείας. Μάλιστα είχε ξυλοκοπηθεί και ο θυρωρός της πολυκατοικίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα