Προσαγωγές ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη

Ταξίδευαν για Αθήνα για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Έξι άτομα που πρόσκεινται στον χώρο της Ακροδεξιάς προσήχθησαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τη Νέα Χαλκηδόνα για το Νέο Ηράκλειο Αττικής, εκεί όπου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής.

Απαγόρευση συναθροίσεων την 1η Νοεμβρίου με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής σήμερα 1 Νοεμβρίου, για λόγους “δημόσιας ασφάλειας”, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι προσαχθέντες υποστηρίζουν ότι δεν ανήκουν σε οποιαδήποτε ακροδεξιά οργάνωση και ότι δεν είχαν σκοπό να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Συγκέντρωση μνήμης της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο – Αντισυγκεντρώσεις ετοιμάζουν οι αντιφασίστες

Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός, καθώς άτομα του ακροδεξιού χώρου καλούν σε συγκέντρωση μνήμης σήμερα το απόγευμα στη Λεωφόρο Ηρακλείου, ενώ την ίδια ώρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασιστικές οργανώσεις διοργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Νέο Ηράκλειο.

Την απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης σε όλη την Αττική την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Αυτή την ημέρα η Χρυσή Αυγή προγραμματίζει συγκέντρωση με τη συμμετοχή ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη, με αφορμή τη δολοφονία δύο μελών της οργάνωσης έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο πριν δέκα χρόνια. Παράλληλα την ίδια ημέρα, ομάδες και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προγραμματίζουν αντισυγκεντρώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα