Δημιουργία τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων θέλει η ΓΣΕΒΕΕ

Τη δημιουργία τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του δικτύου των Συνεταιριστικών Τραπεζών έθεσε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή.

Κατά τη ΓΣΕΒΕΕ, το θέμα της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση είναι φλέγον, ιδιαίτερα σήμερα, σε περίοδο  έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. Η Συνομοσπονδία εκτιμά πως οι συνεταιριστικές τράπεζες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως πιστωτικοί οργανισμοί, οι οποίοι βρίσκονται πιο κοντά στις μικρές επιχειρήσεις.

Και αυτό επειδή γνωρίζουν καλύτερα την τοπική οικονομία και τους επιχειρηματίες και επομένως μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες τους, τείνουν να ενισχύουν υγιείς επιχειρήσεις με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης, εστιάζουν κυρίως στη λειτουργία της λιανικής τραπεζικής, τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τις μεγάλες τράπεζες και τέλος, αρκετά υψηλά στην ιεραρχία των στόχων τους είναι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στόχος ο οποίος αποτελεί βασικό οδηγό στις αποφάσεις για χρηματοδότηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα