Δημοψήφισμα… για το γήπεδο θέλει ο Καμίνης!

Σε… δημοψήφισμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού θέλει να προχωρήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υποστηρίζοντας που πρέπει να παρουσιαστούν οι δύο εναλλακτικές λύσεις και να αποφανθεί ο κόσμος της ομάδας!

Ο κ. Καμίνης έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα παρουσιάσουμε τις δύο εναλλακτικές που υπάρχουν και θα επιλέξει ο κόσμος του Παναθηναϊκού τι θέλει, αλλά παρουσιάζοντας πλέον πλήρη στοιχεία και τα οικονομικά και τα πολεοδομικά. Δεν χρειάζεται η προσωπική μου δέσμευση. Το κατοχυρώνει το Προεδρικό Διάταγμα και ισχύει ως νόμος του κράτους. Πολλοί προσπαθούν να εμπλέξουν το θέμα του γηπέδου στην προεκλογική καμπάνια τους. Είναι λάθος και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη μεγάλη τους πλειονότητα καταλαβαίνουν ότι κάποιοι παίζουν πολιτικό παιχνίδι. Ας το αφήσουμε έξω. Η νομοθεσία, έτσι όπως ο Δήμος την ετοίμασε, αποκλείει το γκρέμισμα του γηπέδου προτού χτιστεί νέο γήπεδο. Ο Δήμος συνεργάστηκε απόλυτα με τον Παναθηναϊκό στο ζήτημα της πενταετούς παραμονής. Κάναμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Μην πάνε λοιπόν να αντιπαραθέσουν τον Δήμο απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Εφόσον τίθεται θέμα… δημοψηφίσματος, η συντριπτική πλειοψηφία, τουλάχιστον των οπαδών που δίνουν τακτικά το «παρών» στο γήπεδο, έχουν ήδη αποφανθεί. Η προτίμησή τους είναι σαφής και βέβαια είναι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Ελάχιστοι οπαδοί του «τριφυλλιού» θεωρούν… παναθηναϊκή περιοχή τον Βοτανικό, έστω και αν τυπικά περιλαμβάνεται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, η μόνη «εναλλακτική», όπως έχουν εκφραστεί στο γήπεδο, αλλά και σε διαδικτυακούς τόπους, είναι η Λεωφόρος και αν στο παρελθόν συζητήθηκε ως αποδεκτή μία άλλη περιοχή, αυτή ήταν το Γουδή. Ακόμη και οι προτάσεις για Ελληνικό και ΟΑΚΑ είχαν απορριφθεί ασυζητητί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οργανωμένους και μη.

Αυτά ίσχυαν τουλάχιστον μέχρι πρότινος, που είχε τεθεί ανάλογο δίλημμα. Αν από τότε άλλαξε κάτι τόσο δραματικά, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Τουλάχιστον, πάντως, σε επίπεδο επικοινωνίας στο ίντερνετ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν επιθυμούν γήπεδο σε καμία άλλη περιοχή, εκτός της Αθήνας αυτής καθ’ αυτής και ακόμη πιο συγκεκριμένα, στο χώρο της φυσικής τους έδρας, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η λύση του Βοτανικού ήταν μία… κατ’ ανάγκη λύση και ελάχιστοι ήταν εκείνοι που «στενοχωρήθηκαν» από το «ναυάγιο» που επήλθε. Χαρακτηριστικά, να θυμίσουμε ότι ακόμη και την εποχή που θεωρούταν σίγουρη η κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, οι οπαδοί στο γήπεδο τραγουδούσαν υπέρ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα