Διήμερη επίσκεψη στη Χίο

Στη Χίο θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο η Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο των επισκέψεων της στην περιφέρεια. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο το απόγευμα του Σαββάτου, όπου αναμένεται να μιλήσει για όλους και όλα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της κ. Γεννηματά κατά την διήμερη επίσκεψη της στη Χίο είναι το ακόλουθο:
Σάββατο
12:30 Επίσκεψη στο hot spot της ΒΙΑΛ. Συνάντηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
13:15: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή και Λιμενάρχη. Ακολουθεί συνάντηση με συνδικαλιστικούς φορείς της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος στον ίδιο χώρο (Αστυνομική Διεύθυνση).
14.00- 15.30: Σύσκεψη με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Χίου στο Επιμελητήριο Χίου.
19.00: Ομιλία στο ξενοδοχείο Χανδρής.
Κυριακή
10.30: Επίσκεψη στο φυλάκιο της Αγίας Ελένης
12.00: Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στο Μουσείο Μαστίχας.
13.15: Επίσκεψη στην Ελάτα

Για τους παραπληγικούς
Στο μεταξύ η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε ανακοίνωση μετά την “πόρτα” που έφαγαν στο Μαξίμου οι παραπληγικοί.
“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο εξαπάτησης και εμπαιγμού των πολιτών.
Δεν φτάνει που μείωσαν τις συντάξεις των συμπολιτών μας με αναπηρία, όπως όλων των συνταξιούχων, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους, σήμερα τους απαξιώνουν με το χειρότερο τρόπο.
Η άρνηση του Πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών είναι χαρακτηριστική της αδιαφορίας του και της αναλγησίας για τα προβλήματα που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν.
Και δεν σταματούν εδώ! Στο στόχαστρό τους βρίσκονται και οι συντάξεις χηρείας οι οποίες πετσοκόβονται και οδηγούνται ουσιαστικά σε σταδιακή κατάργηση.
Την ίδια στιγμή, λόγω της αδυναμίας των Ασφαλιστικών Ταμείων να καταβάλλουν τις συντάξεις, συνεχίζουν την αφαίμαξη του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) για την πληρωμή των συντάξεων του Νοεμβρίου από ΟΑΕΕ, ΤΣΑΥ και ΕΤΑΑ – ΤΑΝ. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν αφαιρεθεί από τον ΑΚΑΓΕ συνολικά 790 εκ. ευρώ!
Το ΑΚΑΓΕ, που τροφοδοτείται και με εισφορές των συνταξιούχων, ιδρύθηκε και προορίζεται για την χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το 2019 και την ομαλή συνταξιοδότηση των ερχόμενων γενεών. Είναι σαφές ότι έχουν βαλθεί να ισοπεδώσουν τα πάντα!”
Για την Τσατάνη
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ και για την βομβιστική επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.
«Η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται από τρομοκρατικές ενέργειες και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του για την βόμβα που εξερράγη στα Εξάρχεια.
Και προσθέτει: «Τέτοιες ενέργειες έχουν ως στόχο τους την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς της. Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών καθώς και την αποτελεσματική προστασία των δικαστικών λειτουργών που έχουν στοχοποιηθεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα