Διαλέξεις για την πόλη και την αρχιτεκτονική

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η αρχιτεκτονική εταιρεία CFCOMPANY διοργανώνει σειρά ομιλιών στο Ίδρυμα Κατακουζηνού (λεωφόρος Αμαλίας 4, Σύνταγμα) με βασικό θεματικό άξονα την πόλη και την αρχιτεκτονική.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στον πρώτο, εναρκτήριο κύκλο οδήγησε στην απόφαση η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν με μια νέα σειρά διαλέξεων, εστιάζοντας θεματολογικά, αυτήν την φορά στην «Εικόνα της Πόλης».

Η αρχιτεκτονική, η πολεοδομία, ο τουρισμός, το ντιζάιν, θέματα συντήρησης, προσβασιμότητας, αισθητικής αλλά και οδηγικής συμπεριφοράς θα απασχολήσουν με πολλούς, σύνθετους και συχνά απρόβλεπτους τρόπους τους προσκεκλημένους ομιλητές της CFCOMPANY από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Μάιο του 2015. Οκτώ διαφορετικοί ομιλητές που συνδέονται με την πόλη με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, θα μας χαρίσουν την δική τους ματιά πάνω σε μια τόσο ρευστή αλλά και τόσο ενδιαφέρουσα περίοδο για την Αθήνα.

Εξαρχής, βασικός στόχος της CFCOMPANY υπήρξε ο εμπλουτισμός του δημόσιου διαλόγου για μια σειρά θεμάτων που ξεφεύγουν από ένα στενό επιστημονικό πλαίσιο και απασχολούν ευρύτερα το σώμα της κοινωνίας. Είναι μια εποχή όχι εύκολη για την χώρα και την πόλη αλλά και εξαιρετικά γόνιμη σε επίπεδο ιδεών, προτάσεων αλλά και πρωτοβουλιών που αναμένονται να αφήσουν έντονο το αποτύπωμά τους στη φυσιογνωμία της Αθήνας τα επόμενα χρόνια.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται μία Τετάρτη τον μήνα, στις 7.30 μ.μ. στο καλύτερο δυνατό αθηναϊκό περιβάλλον, όπως είναι το σπίτι – μουσείο του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού και αμέσως μετά το τέλος της κάθε ομιλίας υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Πρώτος καλεσμένος την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στις 7.30μ.μ., θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρηγόπουλος. Θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει την «Αθήνα το 2021», στο ορόσημο δηλαδή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, μόλις επτά χρόνια από σήμερα.

Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης.

Κρατήσεις θέσεων για την πρώτη ομιλία (22.10) μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά από τις 13 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Κρατήσεις για τις επόμενες ομιλίες θα γίνονται κάθε φορά 10 ημέρες πριν από την κάθε εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα