Διεθνική εκπαιδευτική συνάντηση με εκπρόσωπο της Ελλάδας το Γυμνάσιο Άνοιξης (ΦΩΤΟ)

Η δράση φιλοξενήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία στο Barcelos της Πορτογαλίας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Υπό τον τίτλο «Let’s discover Europe together, finding harmony in our differences» (μτφ «Ας ανακαλύψουμε μαζί την Ευρώπη, βρίσκοντας την αρμονία μέσα από τις διαφορές μας») και με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 15 έως και 19 Ιανουαρίου 2018 στο Barcelos της Πορτογαλίας η πρώτη Διεθνική Συνάντηση Συντονισμού, στο πλαίσιο δράσεων του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Συντονίστρια χώρα είναι η Ρουμανία, και χώρες-εταίροι η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Τουρκία και φυσικά η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από το Γυμνάσιο Άνοιξης.

Στην πορτογαλική πόλη βρέθηκαν η διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης, κ. Ελένη Κρεμμύδα, και η συντονίστρια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του γυμνασίου, κ. Γραμματική Παλαμούτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι των σχολείων εργάστηκαν για τον σχεδιασμό του διετούς προγράμματος και συγκεκριμένα την οργάνωση της επιμόρφωσης καθηγητών στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη τον προσεχή Μάρτιο, αλλά και την οργάνωση των δύο μαθητικών εκπαιδευτικών επισκέψεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών και από τις πέντε χώρες – εταίρους του προγράμματος τον προσεχή Μάιο στην Πολωνία και τον Μάιο του 2019 στην Άνοιξη.

Συγχρόνως, συνεργάστηκαν για την κατασκευή της ιστοσελίδας του προγράμματος www.europesfriends.com, αλλά και γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας.

Έγιναν αναλυτικές παρουσιάσεις των σχολείων αλλά και των πόλεων, από τις οποίες προέρχονται οι χώρες – εταίροι, κατανομή εργασιών  και συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την ομαλή συνεργασία μεταξύ τους και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα