Δικαίωση του Δήμου Αθηναίων για τα «Κουντουριώτικα»

Με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση, που δικαιώνει τον Δήμο Αθηναίων για τα «Κουντουριώτικα» και με την οποία ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση της περιοχής, η δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» αναφέρει:

«Το 2007, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, ξεκίνησε, για πρώτη φορά, οργανωμένη διεκδίκηση, από τον Δήμο Αθηναίων, δεκάδων καταπατημένων στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή “Κουντουριώτικα” στους Αμπελόκηπους.

Ο αγώνας του Δήμου βασίστηκε στις τεκμηριωμένες μαρτυρίες του ιστορικού της πόλης Λευτέρη Σκιαδά, στα αδιάσειστα στοιχεία που τηρούσαν στους υπηρεσιακούς φακέλους οι υπάλληλοι του Δήμου, στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής και στις ομόφωνες αποφάσεις του τότε Δημοτικού Συμβουλίου.

Με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εσύρθη αρκετές φορές, μαζί με τους προαναφερθέντες, στα ποινικά Δικαστήρια από τους καταπατητές, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της περιουσίας του Δήμου.

Η πρώτη απόφαση δικαίωσης για το Δήμο της Αθήνας ήρθε το 2010 και η νέα δημοτική αρχή του Γιώργου Καμίνη συνέχισε την προσπάθεια του προκατόχου του.

Προ ολίγων ημερών, το Εφετείο Αθηνών, με μια πρωτοφανή απόφαση για τα ιστορικά χρονικά του Δήμου, απεφάνθη τελεσίδικα και δικαίωσε πλήρως τον Δήμο της Αθήνας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση της περιοχής.

Η περιουσία της πόλεως των Αθηνών διεσώθη οριστικά και οι καταπατητές πάσης φύσεως και συμφερόντων πήραν από την Ελληνική Δικαιοσύνη το μάθημά τους».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα