Αντιδράσεις κατά του δήμου Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων από τα Τέμπη

Ο καθαρισμός έγινε το βράδυ της Τετάρτης λίγες ώρες μετά την πορεία για τον έναν χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς

Επίθεση από αρκετούς χρήστες του Χ, ανάμεσά τους και γνωστά τρολ, δέχθηκε ο Χάρης Δούκας μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει συνεργεία του δήμου Αθηναίων να σβήνουν από το πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές κατά την χθεσινή πορεία, έναν χρόνο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Όπως, όμως, εξήγησε η αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, δεν δόθηκε κάποια ειδική εντολή αλλά είναι μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται κάθε βράδυ αλλά και μετά από κάθε πορεία.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να σβήσουμε ή να μην σβήσουμε. Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία» είπε στο MEGA η κυρία Μπέη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα