Διόνυσος: «Πόλη 12 αστέρων»

Το τιμητικό βραβείο «Πόλη 12 Αστέρων» απονεμήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο δήμο Διονύσου για την επιτυχημένη συμμετοχή του στο θεσμό «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» (ΕΕΤΔ) 2013.
Ο δήμος Διονύσου πήρε μέρος στον θεσμό για πρώτη φορά, πραγματοποιώντας μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις με συνολική διάρκεια από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου 2013, ακολουθώντας τη γενική θεματική του θεσμού για το 2013 «Ενεργοί πολίτες: ψηφίζω, μοιράζομαι, συμμετέχω».
Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι και ο δήμος Διονύσου ήταν ανάμεσα στις 18 ευρωπαϊκές πόλεις που πέτυχαν τη διάκριση, σε σύνολο 109 συμμετεχόντων. Την δημοτική αρχή εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος Σοφία Κατσίγιαννη, η οποία παρέλαβε και το βραβείο.
Σχολιάζοντας τη βράβευση, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης επισήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο Δήμος μας έλαβε αυτή την ξεχωριστή διάκριση και ανάμεσα σε τόσες πολλές ευρωπαϊκές πόλεις κατάφερε να διακριθεί. Ο δήμος Διονύσου συμμετείχε στο θεσμό της Ε.Ε.Τ.Δ, έχοντας ως δεδομένο ότι η Δημοκρατία δεν είναι απλά ένα πολίτευμα, αλλά αναγκαίος παράγοντας και βασική προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη ενός τόπου.
Ως μονάδα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, θέσαμε τις βάσεις μέσα από τη συμμετοχή μας στην ΕΕΤΔ και από τότε καταβάλλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο να λειτουργεί, να διαχέεται, να εμβαθύνει, να βιώνεται από όλους τους συνδημότες μας, να προσδιορίζει την καθημερινή πρακτική μας αλλά και να είναι ορατή στον κόσμο η ωφελιμότητά της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα