Δυσκολίες στη συνεννόηση για το νέο φορέα

Στο Ρέθυμνο θα βρεθεί αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με Κρήτες από όλο τον κόσμο, ενώ την Παρασκευή το πρωί, θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την επίσημη έναρξη του 8ου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στη Μονή Αρσανίου Ρεθύμνου. Το τριήμερο συνέδριο με τίτλο «Ο Κρητικός στον Αγώνα» έχει πλούσια θεματολογία στους τομείς της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης, της οικονομίας – ανάπτυξης και του αθλητισμού. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεφύγει από την πρωτεύουσα ο κ. Θεοδωράκης, ενώ θα έχει την ευκαιρία να σκεφθεί και τα επόμενα βήματα.
Ήδη στην Σεβαστουπόλεως ετοιμάζονται για τη συνάντηση του Θεοδωράκη με την Φώφη Γεννηματά που θα διεξαχθεί προς το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ εκπρόσωποι των δύο αρχηγών είναι σε ανοιχτή επικοινωνία για να λειάνουν τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.
Μία από αυτές είναι η ονομασία της όλης προσπάθειας. Η κ. Γεννηματά την ονομάζει κεντροαριστερά, ενώ ο Θεοδωράκης, όπως επεσήμανε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη ως ευρύτερο διάλογο του Κέντρου. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «σε αυτό τον διάλογο παίρνουν μέρος από τη Δράση μέχρι τη ΔΗΜ.ΑΡ., όλος ο ενδιάμεσος χώρος, δηλαδή το Ποτάμι και οικολογικές δυνάμεις, φιλελεύθερες, μεταρρυθμιστικές αριστερές δυνάμεις. Άρα είναι ένας ευρύτερος διάλογος και όχι ένας διάλογος της Κεντροαριστεράς. Διάλογος του Κέντρου, του μεσαίου χώρου, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου».

Δυσκολίες συνεννόησης

Η άποψη του κ. Θεοδωράκη είναι και ενδεικτική των δυσκολιών που παρουσιάζει η προσπάθεια για συνεννόηση όλων αυτών των δυνάμεων, κάθε μία εκ των οποίων αυτοπροσδιορίζεται και τοποθετεί τον εξελισσόμενο διάλογο σε διαφορετικό ιδεολογικό πλαίσιο. Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των κομμάτων του Kέντρου, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι επιθυμεί τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού φορέα που θα δίνει απαντήσεις. «Το Ποτάμι πρόσφερε, αλλά είναι σαφές δεν είναι κυρίαρχη επιλογή σε αυτό τον χώρο», είπε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι το κόμμα του συμμετέχει σε όλη αυτή τη συζήτηση προκειμένου να ξεκινήσει κάτι «εντελώς καινούργιο». Πρόσθεσε ότι στο τέλος όλων των διεργασιών που εξελίσσονται, ο ίδιος θα είναι υποψήφιος και επισήμανε πως είναι προοπτική επιτυχίας του διαλόγου η απόσυρση υπουργών του παρελθόντος και πολιτικών παλαιότερων γενεών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα