ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τις στεγαστικές ανάγκες των άπορων οικογενειών

Πρωτοβουλία για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς αναλαμβάνει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενόψει της διεξαγόμενης διαβούλευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Μάλιστα, γι αυτόν τον σκοπό, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε σειρά προτάσεων, προκειμένου -όπως αναφέρει- «να δημιουργηθεί πλέγμα προστασίας της στέγης εκείνων που αντικειμενικά και άδολα στερούνται της δυνατότητας αποπληρωμής των χρεών τους». Ειδικότερα, το συμβούλιο ενέκρινε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την πανελλήνια δικτύωση φορέων αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, με στόχο την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς. Επίσης, ενέκρινε την ενυπόγραφη έγκριση των πολιτών για την υποβολή πρότασης, με σκοπό την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας μίας στέγης σε κάθε πολίτη, καθώς και τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την περιφέρεια, «θα τεθεί υπόψη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ώστε ενιαία η Αυτοδιοίκηση να προτείνει στην κυβέρνηση τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας σε κάθε οικογένεια», πριν κληθεί να διαχειριστεί «περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα