Δύο όχι και ένα ίσως

Απαντήσεις επί όλων των θεμάτων έδωσε μέσω της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει το κόμμα του ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ θα δώσει θετική ψήφο στο Νίκο Βούτση υπό όρους. Τέλος έστειλε μήνυμα πως το Ποτάμι δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Για την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται ακόμη και εάν προσκληθεί να συμμετάσχει και φυσικά δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Για το εάν δώσει θετική ψήφο στον προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε δύο όρους:
* Η Βουλή να ψηφίσει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι Αναθεωρητική.
* Να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι θα ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος.
Απάντηση σε Φώφη
Αναφερόμενος στη πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά και άλλων στελεχών από ΠΑΣΟΚ ακι ΔΗΜ.ΑΡ. για τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι δεν θα γίνει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το παλιό πολιτικό σύστημα. «Οι άνθρωποι που πέταγαν τις μεταρρυθμίσεις, έρχονται τώρα και λένε ότι καταλάβαμε το λάθος μας. Δεν τους πιστεύουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι το Ποτάμι πρέπει και μπορεί να γίνει ο χώρος συνάντησης όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι το τέλος».
«Ένιωσα αμήχανος και υπεύθυνος με το αποτέλεσμα των εκλογών» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν ήταν η μείωση του ποσοστού μας, αλλά η εκτίμηση ότι η χώρα δύσκολα αλλάζει. Το νέο δημιουργεί ερωτηματικά και ανασφάλεια στους πολλούς. Οι περισσότεροι επιστρέφουν σε αυτό που έχουν συνηθίσει. Εγώ επιμένω ότι αυτή η χώρα πρέπει να αλλάξει… Γι’ αυτό το Ποτάμι θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι το τέλος» πρόσθεσε.
Στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη, μιλώντας σε προσυνεδριακή σύσκεψη του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «αυτομαστίγωμα», καθώς, όπως είπε, βλέπει μια τέτοια διάθεση στη συζήτηση που γίνεται για τις αιτίες της μείωσης του εκλογικού ποσοστού.
Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι υπερήφανος για τη μέχρι τώρα πορεία του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πετύχει τόσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Παραδέχθηκε ότι έκανε και ο ίδιος λάθη και επισήμανε ότι είναι διατεθειμένος να του ασκήσουν σκληρή κριτική, ακόμα και να τον αμφισβητήσουν, όμως λέει όχι σε γενικόλογες συζητήσεις, διότι δεν προσφέρουν.
Αυτό που διαχωρίζει το Ποτάμι από όλα τα άλλα κόμματα είναι ότι εκείνα πιστεύουν στο κομματικό κράτος, ενώ το Ποτάμι όχι, είπε ο κ. Θεοδωράκης.
Στη διάρκεια της σύσκεψης μέλη, στελέχη και εθελοντές του Ποταμιού εξέφρασαν προβληματισμό για το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και οι τοποθετήσεις τους είχαν να κάνουν με την αναζήτηση των αιτίων, ενώ διατυπώθηκαν και προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.
Επιστολή Πιτέλα
Την πλήρη στήριξή του στο Ποτάμι δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επιστολή που απέστειλε στον Σταύρο Θεοδωράκη.
Μάλιστα στην επιστολή του ο κ. Πιτέλα εξαίρει το έργο που έχει επιτελέσει το Ποτάμι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Ιταλός πολιτικός αναφέρει: “Πέραν του εκλογικού αποτελέσματος, το Ποτάμι κατάφερε να προσδιορίσει την ατζέντα για μια καλύτερη Ελλάδα. Οι πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού ταυτίζονται με αυτές όλων των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Από κοινού, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τη σημασία των δομικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, την απελευθέρωση της οικονομίας, την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Θα ήθελα, επίσης, να χαιρετίσω την απόφαση του Ποταμιού για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το κόμματος, τον επόμενο Δεκέμβρη. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει ένα διάλογος, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά με την κοινωνία των πολιτών. Από μόνα τους, τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των ψηφοφόρων, οι οποίοι ταυτίζονται όλο και λιγότερο με την πολιτική των κομμάτων. Η ζωτικότητα του Ποταμιού αντικατοπτρίζεται και στον ακτιβισμό της αποστολής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα μας στο Κοινοβούλιο εκτιμά βαθύτατα το έργο των Ευρωβουλευτών σου. Το έργο τους αποτελεί χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά, εν γένει, για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στις επόμενες μάχες που θα δώσετε, μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξη της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα