Δύσκολες ώρες για Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν!

Το δικό του… Γολγοθά ανεβαίνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην Γερμανία! Ο αποκλεισμός της Μπάγερν από τη Ρεάλ και η βαριά ήττα στο Μόναχο από τους Μαδριλένους, άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου», με τον επίτιμο πρόεδρο των «Βαυαρών» να πρωτοστατεί στις αντιδράσεις.

Η ζωή επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, καθώς θέλησε να επιβάλλει τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, παραμερίζοντας το γερμανικό μοντέλο, το οποίο έχει καθιερωθεί και ξεχωρίζει εδώ και πολλές δεκαετίες. Η εύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος είχε μετριάσει τις αντιδράσεις, αλλά το… ηφαίστειο έβραζε σιωπηλά. Ο αποκλεισμός από την Ρεάλ στο Champions League και ο τρόπος που αυτός έγινε, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Μόναχο, ακόμη και στις τάξεις των οπαδών. Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ήταν από τους πρώτους που άσκησε κριτική στον Γκουαρδιόλα για το… καταλανικό μοντέλο που εφάρμοζε στην Μπάγερν, προασπίζοντας με πάθος τη γερμανική σχολή ποδοσφαίρου. Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμπαν και αρκετοί παλαίμαχοι άσοι των «Βαυαρών», οι οποίοι έχουν λόγο στα τεκταινόμενα της ομάδας. Όλα αυτά είχαν τεθεί – κατά κάποιο τρόπο – στο περιθώριο, καθώς η Μπάγερν διεκδικούσε όλους τους τίτλους.

Από την Τρίτη το βράδυ, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ βγήκε και μίλησε για την εικόνα της ομάδας, δηλώνοντας πως ο κατήφορος είχε αρχίσει να διαφαίνεται βδομάδες νωρίτερα: «Η Μπάγερν δεν εμφανίζεται σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που το είχαμε διαπιστώσει αρκετές βδομάδες νωρίτερα. Η απογοήτευση είναι τεράστια. Από τον Αύγουστο και μόλις λίγες βδομάδες μετά την προετοιμασία, η ομάδα απέδιδε στο μέγιστο βαθμό της. Βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα».

Να σημειώσουμε πως η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει μόλις τα τέσσερα από τα δέκα τελευταία της παιχνίδια. Για το λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη κουβέντα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, για το αν πρέπει να παραμείνει ο Γκουαρδιόλα στον πάγκο της γερμανικής ομάδας. Τα σενάρια που ήδη κυκλοφόρησαν σε όλη την Ευρώπη, αναζωπύρωσαν τις φήμες περί επιστροφής του Πεπ στο «σπίτι του», το Καμπ Νου. Παρότι παρουσιάζεται ως φαβορί για τη διαδοχή του Τάτα Μαρτίνο, ο Λουίς Ενρίκε, το ενδεχόμενο επιστροφής του Πεπ Γκουαρδιόλα σαφώς και ενθουσιάζει τόσο τους οπαδούς, όσο και τη διοίκηση, αλλά και τους παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα