Δώδεκα εκατ. στο ταμείο, χωρίς να… πουλήσει παίκτη

Μία διοίκηση κρίνεται από την οργάνωση της εταιρείας, την άριστη λειτουργία της, τα αποτελέσματα που αποδίδει, αλλά και από τις συμφωνίες που κλείνει. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο βαθμολογείται με άριστα στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να παραδώσει μαθήματα διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν σχεδόν 12 εκατ. ευρώ στο ταμείο τους δίχως να υποστούν την παραμικρή συνέπεια στη δυναμικότητα του ρόστερ τους. Πώς; Τα μισά έχουν ήδη εισρεύσει στο… μπαούλο, καθώς τον Ιανουάριο παραχωρήθηκαν οι Ντοσεβί, Γιαταμπαρέ και Διαμαντάκος, οι οποίοι αγωνίζονταν δανεικοί και έπεται συνέχεια με τον Κώστα Μανωλά της Ρόμα και την επικείμενη μετακίνησή του στην Τσέλσι, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα ποσοστό μεταπώλησης 10%.

Ας τα πιάσουμε με τη σειρά. Τον Ιανουάριο, η Σταντάρ Λιέγης εξαγόρασε με 1.300.000 ευρώ τα δικαιώματα του Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός από τους «ερυθρόλευκους». Λίγες μέρες αργότερα, η Βέρντερ Βρέμης πλήρωσε 2.500.000 ευρώ για να αποκτήσει τον Σαμπού Γιαταμπαρέ, ο οποίος ανήκε στην ομάδα του Πειραιά και αγωνιζόταν επίσης δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης. Η… τριπλέτα συμπληρώθηκε με τον Δημήτρη Διαμαντάκο, για τον οποίο η Καρλσρούη πλήρωσε ένα εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ωστόσο, η εισροή ζεστού και… αναίμακτου χρήματος για τους «ερυθρόλευκους» θα συνεχιστεί και μάλιστα δυναμικά. Η Τσέλσι ενδιαφέρεται σοβαρά για τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος είχε παραχωρηθεί στη Ρόμα από τον Ολυμπιακό, το 2013. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ήδη εισπράξει δύο εκατ. ευρώ από τις συμμετοχές του διεθνούς αμυντικού, ενώ σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στους «μπλε» του Λονδίνου, έναντι 40 εκατ. ευρώ, όπως ακούγεται, ο Ολυμπιακός θα δικαιούται άλλα 4-5 εκατ. ευρώ, καθώς έχει διατηρήσει το 10% ως ποσοστό μεταπώλησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα