“Είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση”

Περιοδεία στην Καστοριά πραγματοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έστειλε μήνυμα πως «είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση».

Ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά  τα εξής: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στη Δ. Μακεδονία και ειδικότερα στην Καστοριά. Ειχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με τους εκπροσώπους των γουνοποιών, που είναι το πιο χαρακτηριστικό και δυναμικό προϊόν της περιοχής. Υπάρχει μία παροδική κρίση με τη ρωσική αγορά. Κάναμε πολλές σκέψεις και έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα το ξεπεράσουμε με έναν αναπροσανατολισμό της παραγωγής ώστε να κατακτηθούν άλλες αγορές, όπως της Κίνας» τόνισε και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Εξωτερικών και όλα τα συναρμόδια υπουργεία μπορεί να βοηθήσει και θα βοηθήσει και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προκειμένου αυτός ο τόσο δυναμικός παραδοσιακός κλάδος να είναι ο ηγετικός κλάδος και στο μέλλον για όλη την περιοχή».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία επίσης να συνομιλήσω με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς, τον κ. Σεραφείμ,  μία πολύ σημαντική φυσιογνωμία της Εκκλησίας  μας. Και χαίρομαι γιατί το μήνυμα είναι αισιόδοξο, παρά την κρίση, γιατί ακριβώς είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα