Είναι νέος, θα είναι και ωραίος;

Το ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε μεταγραφές της τελευταίας στιγμής ήταν γνωστό, όχι μόνο επειδή το συνηθίζει, αλλά επειδή ήταν επιβεβλημένο. Η τραγική εικόνα στα ματς με τη Χάποελ και η ενίσχυση των τριών μεγάλων αντιπάλων, υποχρέωσαν τη διοίκηση του Ολυμπιακού να φέρει παίκτες, παρά τη χασούρα των 25.000.000 ευρώ από τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League.

Ο ΟΣΦΠ τελικά όχι μόνο έκανε θεαματικό ντεμαράζ με τις κινήσεις, αλλά έφερε τελικά και το μεγάλο όνομα του καλοκαιριού, τον Όσκαρ Καρντόσο. Με το ήδη υπάρχον ρόστερ, αλλά και τη δυναμική που αποπνέουν τα συνεχόμενα πρωταθλήματα, τον καθιστούν και πάλι φαβορί για τον τίτλο. Είναι, όμως, το αδιαφιλονίκητο φαβορί; Και τι πρέπει να κάνει ο Μπέντο για να εμφυσήσει στους παίκτες του αυτή τη νοοτροπία;  Ας πάρουμε με τη σειρά όλα αυτά που καλείται να κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού το συντομότερο δυνατό:

  1. Να κάνει τους «υπ’ ατμόν» παίκτες να γουστάρουν που βρίσκονται στην ομάδα

Δύσκολο στοίχημα! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προειδοποιήσει πως θα αλλάξει σύσσωμη την ομάδα αν επιστρέψει από το Ισραήλ δίχως την πρόκριση. Με ποια ψυχολογία θα μπουν στο φετινό πρωτάθλημα, λοιπόν, κάποιοι παίκτες – παλαιότεροι, αλλά και νεότεροι – οι οποίοι βρίσκονται υπό διαρκή διοικητική και οπαδική κρίση; Αναφερόμαστε στον Φιγκέιρας, τον Ντα Κόστα, τον Σιόβα, τον Μποτία, τον Μιλιβόγεβιτς, τον Ιντέγιε, αλλά και τους Σεμπά και Πάρντο. Κάποιοι ψάχτηκαν  να φύγουν και ξέμειναν και κάποιοι ακούν διαρκώς τα εξ’ αμάξης από τον κόσμο στο «Καραϊσκάκης». Ο Μπέντο πρέπει να δουλέψει λίγο και ως ψυχολόγος και καλός πατέρας. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ψυχολογίας και ο κόσμος του ο πιο δύσκολος και απαιτητικός στην Ελλάδα. Οι νίκες θα ηρεμίσουν την κατάσταση, αυτό είναι βέβαιο.

  1. Να ανεβάσει τον Φορτούνη.

Ο Έλληνας χαφ ήταν πέρσι καταπληκτικός. Μαέστρος, ηγέτης, εκτελεστής και δημιουργός, έσπασε τα κοντέρ και έγινε ο δεύτερος Έλληνας μέσος που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Βασίλη Τσιάρτα. Αγωνιστικοί ή ψυχολογικοί λόγοι έχουν μετατρέψει τον Φορτούνη σε σκιά του περσινού του εαυτού. Στόχος του Μπέντο πρέπει να είναι να ανεβάσει τον Φορτούνη και να τον πείσει ότι δεν περιμένει από αυτόν τόσο πολλά γκολ φέτος, όσο το να βρίσκει τον Καρντόσο.

  1. Να αξιοποιήσει την φουρνιά των νεαρών Ελλήνων που αρχικά δείχνει να εντυπωσιάζει

Μανθάτης, Ρέτσος και Βούρος. Τρία «αστεράκια» τα οποία εντυπωσιάζουν. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την πολυτέλεια τα τελευταία χρόνια να στηρίζεται στους μικρούς. Φέτος, όμως, ίσως υποχρεωθεί. Θα καταφέρει να τους χειριστεί και να τους αξιοποιήσει ο Πάουλο Μπέντο. Λίγοι τα έχουν καταφέρει στον Ολυμπιακό!

  1. Να φτιάξει την άμυνα!

Κι αν στην επίθεση θα βρεθεί η φόρμουλα, καθώς ο Ολυμπιακός απέκτησε σούπερ εκτελεστή, έχει δύο καλά δεκάρια (Φορτούνη, Τσόρι), πήρε τον Μαρίν και τον Ελιουνούσι, δείχνει καλά στοιχεία ο Μάρτινς, στην άμυνα υπάρχει προβληματισμός. Έφυγαν Κασάμι και Μανιάτης, παρεξηγημένοι παίκτες, αλλά με μία σχετικά αξιοπιστία στο κατά πόσο μάρκαραν στα χαφ, αφήνοντας μόνο του τον Καμπιάσο που όσο να’ ναι μεγαλώνει και τον Μιλοβόγεβιτς που δεν είναι και στα καλύτερά του. Έφυγε και ο Ρομπέρτο, ενώ στο κέντρο της άμυνας ενισχύθηκε με έναν πιτσιρικά, τον Βιάνα, με ανύπαρκτη εμπειρία. Να παίρνεις επιθετικό «λαχείου» έχει καλώς, αλλά να παίρνεις στόπερ είναι μεγάλο ρίσκο, ιδίως όταν έχεις μείνει με τους Ντα Κόστα, Μποτία και Σιόβα που δεν προσδίδουν την αξιοπιστία, τουλάχιστον αυτή που απαιτεί ο κόσμος.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που δείχνει ότι θα κατεβαίνει στα περισσότερα ματς με 4-2-3-1.

Τέρμα ο Καπίνο, δεξιά ο Φιγκέιρας, αριστερά ο Ομάρ (ή ο Ντε Λα Μπέγια), στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας και Ντα Κόστα (με Μποτία και το νεαρό Βιάνα να καραδοκούν). Στα χαφ Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς ή Ρομαό και πίσω από τον Καρντόσο ο Φορτούνης. Τις άλλες δύο μεσοεπιθετικές θέσεις θα διεκδικούν οι Μαρίν, Μάρτινς, Σεμπά και Πάρντο. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει ακόμη ένας σχηματισμός στο φετινό Ολυμπιακό που να μπορεί να θεωρείται δεδομένος.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα