«Είχε οργανωμένο σχέδιο για να μας πάει στη δραχμή»

Άστραψε και βρόντηξε η Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ. Η βουλευτής της Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι στόχευε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Παράλληλα η πρώην υπουργός άδειασε και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών για ενορχηστρωμένο σχέδιο, σημειώνοντας ότι «δούλευε από την πρώτη στιγμή για να μην πετύχει η διαπραγμάτευση».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της Ν.Δ. ο κ. Βαρουφάκης «προκάλεσε συνειδητά τους Ευρωπαίους », υλοποιώντας το σχέδιό του για επιστροφή στη δραχμή. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών γνώριζε πολύ καλά τις συνέπειες της τακτικής του και δεν δικαιολογείται να δηλώσει άγνοια, επισήμανε η κα. Μπακογιάννη.

Σημείωσε δε, πως ο κ. Βαρουφάκης «ήξερε πως το τίμημα» της στρατηγική που ακολούθησε στη διαπραγμάτευση «θα το υποφέρει ο ελληνικός λαός», με τη χώρα να έφτασε να πληρώσει «ένα τίμημα που δεν της άξιζε».

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη χθεσινή υπερψήφιση των μέτρων αλλά και το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει εντολή και έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα και θα ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα.

Αναφερόμενη στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η ίδια η Βουλή την έχει ξεγράψει. «Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα πλέον πρόεδρος» ανέφερε.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι η λογική του «στην εξουσία μαζί και στις ευθύνες χώρια» είναι «ό,τι πιο παλιό».
Παρά ταύτα, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως μετά τις διαρροές από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφηκαν στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα, χρειάζεται να γίνει «ευρύτατος ανασχηματισμός».

Τέλος, όσον αφορά τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε πως η ίδια δεν προτίθεται να θέσει κάποιο θέμα ηγεσίας όσο διανύουμε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα