Εθνική Ελλάδας και πάλι… γεια σου!

Μπράβο στον Μίκαελ Σκίμπε, μπράβο στα παιδιά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος! Όχι ότι πέτυχε κάποιο θαύμα η Εθνική μας ομάδα επειδή νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Ολλανδία και μάλιστα με ανατροπή εκτός έδρας, αλλά όσο να’ ναι είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την τραγική τελευταία διετία!

Η επικράτηση με 1-2 στο φιλικό του Αϊντχόφεν αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ελλήνων φιλάθλων, όσων αγαπούν ακόμη το ελληνικό ποδόσφαιρο και ενδιαφέρονται για την πορεία της Ελλάδας. Ξέραμε ότι το ταλέντο δεν έχει εκλείψει και κατανοούσαμε πως η φθίνουσα πορεία δεν οφειλόταν στην παύση παραγωγής καλών παικτών, αλλά θέλαμε και μία επιβεβαίωση εντός γηπέδου και αυτή την επιβεβαίωση την είδαμε την κατάλληλη στιγμή. Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που η «γαλανόλευκη» ομάδα «βάλτωσε» κατά τη διάρκεια της χειρότερης διοίκησης της ΕΠΟ όλων των εποχών. Τα έλεγαν οι πρώην διεθνείς μας (βλέπε Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φύσσας και άλλοι) και εμείς δεν τους ακούγαμε.

Και μόνο με την υποψία πως κάτι πάει να διορθωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα παιδιά του Σκίμπε, σε μία εποχή (τη μετα-καλοκαιρινή) που συνήθως οι Έλληνες παίκτες βρίσκονται ακόμη πνευματικά στις παραλίες , έδειξαν έναν χαρακτήρα τον οποίο είχαμε ξεχάσει. Παρά το λάθος που στοίχισε και το 1-0 της Ολλανδίας, οι παίκτες του Γερμανού προπονητή συνήλθαν, ισοφάρισαν, προηγήθηκαν και κράτησαν εύκολα τη νίκη. Μπράβο!

Η νέα εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου μακάρι να ξεκινά. Το ποδόσφαιρο της σκληροτράχηλης άμυνας με τους σπουδαίους αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές δεν ήταν εύκολο να περάσει στο ποδόσφαιρο της νέας εποχής, με τους πιο επιθετικούς παίκτες που βγάζει πλέον η χώρα μας. Με τον Καψή, τον Δέλλα, τον Σεϊταρίδη, τον Ζαγοράκη, τον Μπασινά, τον Κατσουράνη πήραμε το Euro. Τώρα με τον Μήτρογλου, τον Γιαννιώτα, τον Καρέλη, τον Φορτούνη, τον Μάνταλο, τον Μπακασέτα και τον Πέλκα δεν είναι εύκολο να το επαναλάβουμε, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα