Εκκρεμούν 100.000 ενστάσεις στα δικαστήρια μετά απο μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Το γεγονός ότι εκκρεμούν 100.000 εφέσεις και ενστάσεις στα δικαστήρια,λόγω της μείωσης των συντάξεων των ειδικών μισθολογίων και της αναδρομικής εφαρμογής τους, επισημαίνει με κατάθεση σχετικής ερώτησής του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής και γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε) κ.Νίκος Νικολόπουλος, προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης.

Ο κ.Νικολόπουλος τονίζει στην ερώτησή του,πως με το Νόμο 4093/2012 επιβλήθηκε για πολλοστή φορά τα 3 τελευταία χρόνια,μείωση συντάξεων στους συνταξιούχους των λεγομένων ειδικών μισθολογίων,δηλαδή των Στρατιωτικών, των Καθηγητών Πανεπιστημίου, των Δικαστικοί κλπ.

Τονίζει, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι εφαρμόσθηκε αναδρομική μείωση των συντάξεων,με αποτέλεσμα να ζητηθεί παράνομα και αντισυνταγματικά η επιστροφή χρημάτων από τους ανύποπτους πολίτες.

“Αυτό έχει χαρακτηριστεί πρόσφατα παράνομο και αντισυνταγματικό ακόμα και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (4η ειδική Συνεδρίαση της 31/10/2012)”αναφέρει ο κ.Νικολόπουλος και προσθέτει ότι ” η τρικομματική Κυβέρνηση επιμένει να εφαρμόζει αυτό το Νόμο, που είναι απολύτως βέβαιο ότι, θα ακυρωθεί εν καιρώ, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζει τους εξαθλιωμένους πολίτες σε σοβαρά έξοδα και ταυτόχρονα, να απασχολούνται οι υπηρεσίες του δημοσίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα