Ελένη Φιλίνη: Η υιοθεσία ενός κακοποιημένου παιδιού

 

Μπορεί να μην έγινε μητέρα βιολογικά αλλά για την επιθυμία της να υιοθετήσει ένα παιδί μίλησε για πρώτη φορά δημόσια σε συνέντευξή της στην Espresso η Ελένη Φιλίνη. Αναφερομένη αρχικά στους λόγους που δεν έχει παντρευτεί εξήγησε χαρακτηριστικά:

«Τρεις φορές, αλλά προφανώς για να μην το κάνω δεν βρέθηκε αυτός που θα με έπειθε ότι μπορώ να ζήσω μια ζωή μαζί του. Πάντως, δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου, αφού δεν αντέχω την καταπίεση. Μπορεί κατά βάθος και να μη θέλω να παντρευτώ. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο να κάνεις έναν γάμο και μετά να χωρίσεις, όπως συνήθως συμβαίνει. Μόνο που αυτοί οι γάμοι είναι… για τα πανηγύρια».

-Πότε φτάνεις στο τέλος με έναν άντρα;

«Όταν χάνεται ο σεβασμός, χάνεται και η σχέση. Είναι αυτό που λέμε «παραγνωριστήκαμε».

-Αν παντρευόσουν, θα φορούσες νυφικό και θα έκανες γάμο με νταούλια ή κλειστό και μυστικό;

«Μάλλον το δεύτερο.»

-Θα έκανες σχέση με άντρα μικρότερό σου, ας πούμε με έναν 25χρονο;

«Εντάξει, το… παραπήγες εσύ (γέλια)! Με τον χρόνο δεν έχω περιορισμούς, δεν κοιτάζω την ταυτότητα του άλλου, αρκεί να ταιριάζουμε. Βλέπω και στα ζευγάρια που είναι συνομήλικα πόσο σωστή είναι η σχέση τους και πόσα διαζύγια έχουν πάρει!»

-Ενα παιδί δεν σου λείπει;

«Στο παρελθόν σκέφτηκα να υιοθετήσω ένα κακοποιημένο αγοράκι, αλλά το θέμα «σκόνταψε» στη νομοθεσία που δεν επιτρέπει τις υιοθεσίες σε ανύπαντρες μητέρες. Εν πάση περιπτώσει, δεν μου λείπει, ίσως γιατί το παιδί που δεν απέκτησα είμαι εγώ. Η αλήθεια είναι ότι μέσα μου αισθάνομαι παιδί.»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα