Ελέω Μαργαρίτας μπήκαμε στα μνημόνια;

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι υπεύθυνη για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο. Η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις ύψους 500 εκ ευρώ και ο Σαρκοζί εικάζεται πως εκβίασε τον πρώην πρωθυπουργό για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στο βιβλίο του ο Ερβέ Φαλτσιάνι ο άνθρωπος δηλαδή που έκλεψε την περιβόητη λίστα από την Ελβετία. Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera με τίτλο: «O Σαρκοζί και η λίστα Φαλτσιανί με στόχο να επιβληθεί η τρόικα στην Αθήνα. Περιλαμβάνει και τη μητέρα του Παπανδρέου, με μισό δισεκατομμύριο ευρώ» κάνει εκτενή αναφορά στο βιβλίο.

Ο Φαλτσιανί, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι η κ. Παπανδρέου είχε σε λογαριασμό της στην HSBC, «λογαριασμό ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ».

Κατά τον συγγραφέα «η λίστα των “χρυσών” πελατών φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ελλάδα».

«Αναφερόμενος -στο βιβλίο του- στον Παπανδρέου, χρησιμοποιεί τις λέξεις “πίεση” και “εκβιασμός”» προσθέτει η Corriere della Sera.

Σε κάποιο σημείο ο συγγραφέας αναφέρει: «όπως συνέβη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η λίστα της HSBC χρησιμοποιήθηκε ως όπλο εκβιασμού και εμπόρευμα για δούναι και λαβείν. Στην Ελλάδα η λίστα εξαφανίσθηκε… Στην Ελλάδα, όπως και άλλου, δεν ξεκίνησε ποτέ επισήμως καμία έρευνα».

«Προς το παρόν δεν πρόκειται να δώσουμε καμία δημόσια απάντηση στο θέμα», σημειώνουν από το γραφείο του Γ. Παπανδρέου για τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί, αφου τονίζουν ότι θεωρούν το θέμα “λήξαν”. Όπως λένε, «το ΣΔΟΕ μετά από έρευνες έχει αποφανθεί πως ο λογαριασμός με τα αρχικά MP που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ δεν αφορά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, αλλά είναι χρήματα που ανήκουν σε fund συμφερόντων του επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα