Ελήφθη η απόφαση

Αύριο το απόγευμα θα σφραγίσει και επίσημα η επιστροφή Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ με την κοινή συνεδρίαση των κεντρικών οργάνων ( Πολιτική Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συντονιστών Ομάδων Πολιτικής Ευθύνης) της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα με θέμα τη λήψη απόφασης για τις συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Η προσπάθεια με την ΔΗΜΑΡ φαίνεται να έχει ναυαγήσει οριστικά έστω και αν μέσα στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη κάποιοι πασχίζουν να αλλάξουν ρότα προς την κεντροαριστερά και τους 58.
Από την άλλη ο Ανδρέας Λοβέρδος προβληματίζεται για την έστω και σεναριακή στροφή της Αγίου Κωνσταντίνου προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως για τις συνέπειες που θα έχει αυτό στον ίδιο και το κόμμα του.

Αντιπροσωπείες από τα δύο κόμματα πάντως βρίσκονται σε συνάντηση αυτή την ώρα για να εξετάσουν τις ελάχιστες πιθανότητες συνεργασίας και κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές, αλλά θεωρείται σχεδόν απίθανο να καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Στη συνάντηση μετέχουν από πλευράς ΔΗΜΑΡ οι κύριοι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Άκης Παπαθανασίου και από πλευράς ΝΕΛ οι Χρήστος Αηδόνης και Ευθύμης Καρδαράς.

Πάντως, ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στις διεργασίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και τη δημιουργία μιας νέας παράταξης τύπου ΕΛΙΑΣ που φιλοδοξεί να εκφράσει τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα