Ελεύθεροι για τις συμπληρωματικές κατηγορίες Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός

Στo κελί τους στις φυλακές Κορυδαλλού επιστρέφουν  οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ,Νίκ. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς και Ιωάννης Λαγός, μετά την απολογίες   τους για συμπληρωματικές κατηγορίες για τις οποίες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της Χ.Α και ο Ιωάννης Λαγός αφέθηκαν ελεύθεροι υπό κατ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Αντίστοιχα ο Χρ. Παππάς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η προσωρινή τους κράτηση για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης για το οποἰο είχαν οδηγηθεί  πριν από  μήνες  στη φυλακή.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Γιάννης Λαγός

Στο μεταξύ, αρνήθηκε τις  συμπληρωματικές κατηγορίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των ανακριτριών για την εμπλοκή του σε μια σειρά από γεγονότα που συνδέονται με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα σε αυτά είναι οι επικοινωνίες του που καταγράφηκαν τη νύχτα του φόνου του Παύλου Φύσσα και η επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Για την υπόθεση  της δολοφονίας Φύσσα ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποιήθηκαν αποσπασματικά τα μηνύματα» που βρέθηκαν στο κινητό του και δεν έγινε άρση απορρήτου όπως ο ίδιος ζήτησε.

Για τα τηλεφωνήματά του τη νύχτα της δολοφονίας υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να ξέρει ως περιφερειάρχης τι γίνεται σε κάθε καφετέρια.

Για την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα είπε ότι τα μηνύματα τα δικά του είναι σε προγενέστερο της επίθεσης χρόνο.

Μάλιστα ανέφερε πως ενώ υπάρχει μαρτυρική κατάθεση που κατονομάζει τέσσερις επιχειρηματίες που φέρεται ότι έχουν  χρηματοδοτήσει τη Χ.Α αυτοί δεν έχουν κληθεί. Γιαυτό και ρώτησε τις ανακρίτριες γιατί δεν τους καλούν τους επιχειρηματίες;

Για  το πιστόλι που βρέθηκε σπίτι του και  κατείχε παράνομα δήλωσε: «Δεν αρέσκομαι σε πολεμικά χόμπι. Είχα στοχοποιηθεί και μου το έδωσαν για την ασφάλεια μου.Το είχα φυλάξει σε σημείο που ακόμα κι εγω δυσκολευόμουν να το βρω. Στην Κρήτη και στη Μάνη που έχουν όπλα σε κάθε σπίτι θα έπρεπε να τους πηγαίνετε όλους για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Η μισή Ελλάδα θα ήταν στη φυλακή.»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα