Ελλάς το μεγαλείο σου… και στους χούλιγκαν!

Τελικά, δεν υπάρχει σωτηρία σε τούτη τη χώρα. Έδωσαν ραντεβού στην Ελλάδα, πλακώθηκαν στο ξύλο, μαχαιρώθηκαν, συνελήφθησαν για τα… μάτια του κόσμου, αφέθηκαν ελεύθεροι και αναχώρησαν σαν κύριοι για τις πατρίδες τους!

Πρόκειται για ένα ακόμη φιάσκο της ελληνικής Πολιτείας και των εισαγγελικών αρχών, το οποίο αποκαλύπτει η «Καθημερινή» και αναδεικνύει όλους εκείνους τους λόγους που αυτή η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι Σέρβοι και Κροάτες οπαδοί που ήρθαν στην Ελλάδα για να πλακωθούν στο ξύλο, έπεσαν διάνα στην πρόβλεψή τους ότι δεν πρόκειται να υποστούν καμία συνέπεια, προφανώς, γιατί γνώριζαν πολύ καλά πως λειτουργεί αυτό το έρμο το ελληνικό κράτος.

Εκτός από μία μικρή ταλαιπωρία για τα… μάτια του κόσμου, κατά τα άλλα δεν υπέστησαν το παραμικρό από τη σύλληψή τους, καθώς και οι πενήντα που συνεπλάκησαν και συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες, μετά τα άγρια επεισόδια στο «Ελ. Βενιζέλος», αφέθηκαν ελεύθεροι και αναχώρησαν με την άνεσή τους για τις χώρες τους, ενώ στην Ελλάδα εκκρεμούσε η δικάσιμό τους!

Την Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, λοιπόν, η δίκη πραγματοποιήθηκε, αλλά χωρίς… κατηγορούμενους, καθώς κανένας δεν παραβρέθηκε! Όλα αυτά γιατί; Διότι η εισαγγελικές αρχές δεν πρόβλεψαν την απαγόρευση εξόδου των χούλιγκανς από τη χώρα!

Οι 35 Κροάτες και Σέρβοι χούλιγκαν που είχαν συλληφθεί ανήμερα του αγώνα Ολυμπιακού – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και σε ξενοδοχεία της Αθήνας ήταν προγραμματισμένο να δικαστούν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Κανείς, ωστόσο, από τους κατηγορουμένους δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, καθώς όλοι είχαν επιστρέψει στη χώρα τους. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η δίκη των πέντε συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την αναχώρηση των Κροατών χούλιγκαν, την επομένη του αγώνα, στην περίμετρο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας εξέφραζαν την εντονότατη ενόχληση και απορία τους για την εξέλιξη της υπόθεσης και διευκρίνιζαν ότι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. επιβάλλεται στους παραβάτες διοικητικό πρόστιμο, το οποίο οφείλουν να πληρώσουν, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα