ΕΛ. ΠΕ.: Συγχωνεύονται Ελληνικά Καύσιμα και ΕΚΟ

Τα Ελληνικά Καύσιμα απορρόφησαν την ΕΚΟ αφού την συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών του Ομίλου “Ελληνικά Καύσιμα Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία” και “ΕΚΟ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Πετρελαιοειδών”, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγχώνευση οδηγεί σε απλοποίηση γραφειοκρατικών και άλλων λειτουργιών με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δύο σχημάτων του ομίλου ΕΛΠΕ στον τομέα της εμπορίας καυσίμων η οποία πάντως δεν “ακουμπά” το status, το προσωπικό κλπ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική χρηματιστηρική ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, η “ΕΚΟ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Πετρελαιοειδών” διαγράφεται από τα μητρώα των εταιρειών (Ανακοίνωση Γ.Ε.ΜΗ. με αρ. πρωτ. 53930/31-8-2016), μεταφέροντας το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στην “Ελληνικά Καύσιμα Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία”, καθώς και το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της, περιλαμβανομένων των διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της.
Παράλληλα τροποποιείται η επωνυμία της απορροφώσας εταιρείας σε “Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία”, με διακριτικό τίτλο “ΕΚΟ ΑΒΕΕ”.

Για τις συναλλαγές της εταιρείας με το εξωτερικό, η επωνυμία θα αποδίδεται στα αγγλικά, ως “Hellenic Fuels and Lubricants Industrial and Commercial S.A.”, καταλήγει η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα