«Εμείς θέλουμε το ΠΑΣΟΚ ενωμένο»

«Υπάρχει μια βουβή πλειοψηφία των μελών του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, που υπερβαίνουν τα πρόσωπα για την ενότητα της παράταξης» υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκη σε συνέντευξή του.

Ο γραμματέας του κόμματος εξήγησε πως «Δεν υπάρχουν πια οι ομαδοποιήσεις του παρελθόντος. Αυτή η βουβή πλειοψηφία, πιστεύω, θα εκφραστεί και στις εκλογές και μετά τις εκλογές. Εμείς θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να μείνει ενωμένο, πέρα από προσωπικές στρατηγικές. Και πιστεύω ότι αυτό θα υπηρετήσει η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και θα φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Τάχθηκε υπέρ της απόφασης να μην διαγραφεί ο Γ. Παπανδρέου τονίζοντας πως δεν μπορούν να διαγράφονται οι πρώην Πρωθυπουργοί. «Όπως ήταν λάθος η διαγραφή του Κώστα Σημίτη, έτσι και τώρα δεν υπήρχε περίπτωση να διαγραφεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Όφειλε ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου να λειτουργήσει θεσμικά. Έπρεπε να θέσει τον προβληματισμό του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να εξηγήσει την άποψή του, ώστε να πάρουμε μια συλλογική απόφαση».

Συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να ζούμε σε μια εσωστρέφεια. Σε δυο μήνες έχουμε μπροστά μας πολύ κρίσιμες εκλογές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές στις οποίες κρίνεται η πολιτική επιβίωση της παράταξης. Αυτός ο χώρος ενοποιήθηκε επί της ηγεσίας του Ανδρέα Παπανδρέου. Φοβάμαι λοιπόν, ότι πάμε σε μια μακρά εποχή εσωστρέφειας, η οποία πρέπει να σταματήσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα