«Εμείς προσπαθούμε να παράγουμε πολιτική»

Για την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των  κομμάτων μίλησε στον Realfm ο Γιάννης Μώραλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά τόνισε αρχικά τα εξής: «Αυτό είναι το σημαντικό αν θέλετε για μένα για τον Πειραιά και τον συνδυασμό μου. Την ώρα που κάποιος άλλος περιδιαβαίνει τα κανάλια για να σπιλώνει τους πάντες εμείς προσπαθούμε αν και δεν είμαστε πολιτικοί να παράγουμε πολιτική».

Και πρόσθεσε: «Έστειλα μία επιστολή στον πρωθυπουργό και όλους τους αρχηγούς γιατί με ικανοποίηση είδα ότι το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο περιλαμβάνει αυτά που αναδείξαμε πριν από ένα μήνα και τα έχουμε επικοινωνήσει σε πολύ βασικούς άξονες, την ναυτιλία και τον τουρισμό. Είχαμε πει από την αρχή ότι ο Πειραιάς σε αυτά τα δύο πρέπει να στηριχθεί μεταξύ άλλων.

Άρα οι δύο πυλώνες ανάπτυξης και για τον εθνικό σχεδιασμό και για τον Πειραιά είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός. Θεωρώ ότι σε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός για 225 χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουρισμό τα επόμενα χρόνια από το 2014 μέχρι το 2020 ο Πειραιάς δικαιούται το 5%. Οπως και στο θέμα της ναυτιλίας με 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας δικαιούται τις μισές. Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το κέντρο της ναυτιλίας. Αν αυτά υλοποιηθούν θα εξαλείψουμε την ανεργία από τον Πειραιά.

Χάρηκα πολύ που ο αναπτυξιακός σχεδιασμός ο εθνικός ήρθε και έδεσε πάνω στο δικό μας πρόγραμμα. Και δεν το κάναμε φυσικά τυχαία. Ξέραμε ότι οι πόλεις-λιμάνια θα ήταν στο επίκεντρο της ανάπτυξης όχι μόνο στην Ελλάδα, άρα και στην Μεσόγειο και στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα