«Ένοχο» ιστορικό στην καρδιά ο Τζαβάι

Ευχάριστα είναι τα νέα που προέρχονται από το μέτωπο της υγείας του άσου της Γαλατασαράι, Νέιτ Τζαβάι, αφού ο Αυστραλός σέντερ είναι όλο και καλύτερα. Έχει ξεπεράσει τα συμπτώματα που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο (μούδιασμα στα άκρα, ενοχλήσεις στο στέρνο, πόνο στην καρδιά, έντονη αδιαθεσία) και πλέον κοιτάει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα την επόμενη μέρα.

Ωστόσο, οι γιατροί όπως λένε τα τουρκικά ΜΜΕ, απέφυγε το καρδιακό επεισόδιο, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για μια τέτοια εξέλιξη. Όλα αυτά τα συμπτώματα προήλθαν από ένα χτύπημα που δέχτηκε στον αυχένα και επηρεάστηκαν τα αγγεία στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να μουδιάσει όλη η αριστερά πλευρά και να υποχρεωθεί να μεταφερθεί εσπευσμένα στην εντατική μονάδα με απώλεια των αισθήσεών του.

Εύλογα θα αναρωτηθεί ο καθένας πώς γίνεται ένας θηριώδης άνθρωπος των 208 εκατοστών και 130 κιλών από ένα χτύπημα (συνηθισμένο στο μπάσκετ) μπορεί να υποστεί τέτοια ζημιά.

Οι απαντήσεις έρχονται από το παρελθόν του 27χρονου καθώς το πρόβλημα με την καρδιά του δεν είναι τωρινό αφού υφίσταται από τα χρόνια που προσπαθούσε να βρει συμβόλαιο στο NBA. Το καλοκαίρι του 2008 οι Ράπτορς τον απέκτησαν στον δεύτερο γύρο του ντραφτ, όμως στις εξετάσεις διαπιστώθηκε κάποιου είδους πρόβλημα στην καρδιά, αλλά παρέμεινε στην ομάδα. Τελικά στο τέλος της σεζόν αποχώρησε και προφανώς καμία ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν πήρε το ρίσκο να έχει στις τάξεις της τον Νέιθαν Τζαβάι και αναχώρησε για Ευρώπη που ούτε οι απαιτήσεις ούτε οι ρυθμοί είναι ίδιοι.

Βέβαια, στο εξής η Γαλατά πρέπει να έχει τα μάτια της… δεκατέσσερα, ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα