Ενταση μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου από τους συμβασιούχους (βίντεο)

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ για να βρεθεί λύση για τα σκουπίδια, ωστόσο λίγο πριν το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό υπήρξε ένταση αλλά και σπρωξίματα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αφού οι συμβασιούχοι επιχείρησαν να ανοίξουν πανό με συνθήματα.

Άμεσα επενέβη η ασφάλεια του πρωθυπουργού αλλά και αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν και ταυτόχρονα τους απομάκρυναν.

Μάλιστα σημειώθηκε επεισόδιο με άντρα μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου στις 9.45 το πρωί, όταν άνδρες της αστυνομίας έπεσαν πάνω του προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

“Δεν πάμε να πιούμε καφέ στο Μαξίμου”

Εν τω μεταξύ, τις προθέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ σκιαγράφησε λίγο πριν τη συνάντηση με συνέντευξή του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Γιάννης Τσούνης ο οποίος αν και χαρακτήρισε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους της κυβέρνησης την πρόσκληση του πρωθυπουργού εντούτοις ξεκαθάρισε ότι «δεν πάμε να πιούμε καφέ, πάμε να διαπραγματευτούμε. Όταν καλυφθούμε για τους εργαζόμενους θα τα βρούμε».

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «εμείς ακόμα αναμένουμε περισσότερες εγγυήσεις».

Σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο κ. Τσούνης σημείωσε ότι «η διάταξη που προτείνεται βελτιώνεται σε σχέση με το ηλικιακό όριο (σ.σ. από τα 45 έτη αυξήθηκε στα 50)».

Παρατήρησε, βέβαια, ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί αφού είναι απόφαση των δήμων.

Επέμεινα, ακόμα, ότι την πρόταση της ομοσπονδίας για μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων με βασικό κριτήριο την εμπειρία αφενός δεν την έχει αντικρούσει κανείς και αφετέρου ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να υιοθετηθεί.

Ο κ. Τσούνης άφησε αιχμές και για τη στάση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επισημαίνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη τόσο άμεσα.

«Να πούμε ξεκάθαρα ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν κινητοποιήσεις δύο και τρεις μήνες, καλοκαίρι και στην Τρίπολη και στον Πύργο, εμείς επτά ημέρες» σχολίασε.

«Εμείς δεν είμαστε υπέρ της ταλαιπωρίας του κόσμου, έχουμε βοηθήσει πολύ σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά έχουμε κινητοποίηση, κινητοποίηση χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα δεν υπάρχει» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα