Εν αρχή ην η άμυνα

Ο Ολυμπιακός σημείωσε 10 γκολ στους ομίλους του Champions League, αλλά δέχθηκε 13, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 3η θέση και να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στη φάση των «32» του Europa League, αντιμετώπισε μία μέτρια ευρωπαϊκή ομάδα, την ουκρανική Ντνίπρο, από την οποία δέχθηκε συνολικά τέσσερα τέρματα! Στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι σε σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους, η ομάδα του Πειραιά έχει δεχθεί 16 γκολ, σε 25 παιχνίδια. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Η αμυντική γραμμή των «ερυθρόλευκων» αποτέλεσε και φέτος την «αχίλλειο πτέρνα» τους, πολύ δε περισσότερο στην ευρωπαϊκή τους πορεία, την οποία η διοίκηση φανταζόταν σαφώς καλύτερη.

Στο λιμάνι έχουν διαπιστώσει το πρόβλημα, αλλά έχουν διαπιστώσει και κάτι ακόμα. Ότι οι λύσεις που τους πρότειναν οι μάνατζερ δεν απέδωσαν. Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μανωλάς και στη θέση τους αποκτήθηκε ο μετριότατος Μποτία και ο… βετεράνος Αμπιντάλ, με εισήγηση του Μίτσελ Γκονζάλεθ. Τον Ιανουάριο είχε αλλάξει ο κόουτς, στη θέση του Ισπανού ήρθε ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα, ο οποίος επέλεξε τον Σαντάνα από τα… αζήτητα της Σάλκε, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Γάλλο αμυντικό, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση! Ούτε αυτός κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην άμυνα, με αποτέλεσμα έναν αποκλεισμό στο Europa League και μία μεγάλη κρίση στις εγχώριες διοργανώσεις μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μετά απ’ όλα αυτά, η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή της στην ενίσχυση της άμυνας με ποιοτικές λύσεις. Με παίκτες έμπειρους, αποδεδειγμένης αξίας και σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία. Ούτε… βετεράνοι, ούτε… πειράματα, ούτε λύσεις ανάγκης. Ο στόχος είναι η απόκτηση ενός ή δύο παικτών, ηλικίας, από 26 έως και 30 ετών, με εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ψάχνεται για Πρεντλ, στην έξοδο Μποτία, Σαντάνα

Μία περίπτωση που εξετάζεται πολύ σοβαρά, είναι αυτή του Αυστριακού ποδοσφαιριστή της Βέρντερ Βρέμης, Σεμπάστιαν Πρεντλ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκινήσει τις κινήσεις τους από τον Δεκέμβριο, προσεγγίζοντας τον μάνατζερ του διεθνούς μεσοαμυντικού, ο οποίος ανταποκρίθηκε μεν θετικά, αλλά ξεκαθάρισε πως στις προτιμήσεις του προηγείται η ανανέωση της συνεργασίας του με τη Βέρντερ Βρέμης, στο δυναμικό της οποίας ανήκει από το 2008.

Κύκλοι της διοίκησης του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν ανεπίσημα το ενδιαφέρον για τον 27χρονο παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στην άμυνα, όσο και στη μεσαία γραμμή. Οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεσή του και βρίσκονται σε επικοινωνία με τον ατζέντη του, ώστε να «κτυπήσουν» την κατάλληλη στιγμή. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από τη Γερμανία, η διοίκηση της Βέρντερ Βρέμης δεν έχει καταλήξει στην απόφασή της για το νέο συμβόλαιο στον Αυστριακό, καθώς ο προπονητής της ομάδας δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του για το βασικό σχήμα, ενώ ο ίδιος δήλωσε στα γερμανικά ΜΜΕ πως βρίσκεται σε αναζήτηση ποιοτικότερων λύσεων. Από το περιβάλλον του παίκτη διέρρευσε πως θα περιμένει λίγο καιρό ακόμα και, εφόσον δεν υπάρξει κάποια κίνηση από την ομάδα του, θα ξεκινήσει τις επαφές με τις ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, με το σημαντικότατο δέλεαρ της συμμετοχής του στο Champions League. Δυνατά παίζει και η περίπτωση του Καμερουνέζου Ετζενγκουέλε από τον Παναιτωλικό, ο οποίος έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από τα υψηλά κλιμάκια των «ερυθρόλευκων», το μέλλον των Σαντάνα και Μποτία είναι εξαιρετικά αμφίβολο στην ομάδα του Πειραιά. Ειδικότερα για τον Ισπανό, επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια, καθώς ακούγονται πολλές φωνές, σύμφωνα με τις οποίες ο παίκτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ανταγωνιστικού συλλόγου, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Οι ανανεώσεις

Εκτός από τις μεταγραφές όμως, υπάρχουν και τα θέματα των ανανεώσεων, αλλά και των σοβαρών τραυματισμών που υπέστησαν οι Μανιάτης, Ντουρμάζ στον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Οι δύο παίκτες θα μείνουν εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ θα χάσουν και σημαντικό μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση δεν θα κάνει πίσω στο νέο συμβόλαιο του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος θα κληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να υπογράψει.

Όσον αφορά στις ανανεώσεις, οι υποθέσεις των Τσόρι Ντομίνγκεζ, Νταβίντ Φουστέρ και Λούκα Μιλοβόγεβιτς βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ο δικηγόρος του Αργεντινού βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελλάδα και μιλάει με τους ανθρώπους της ομάδας, ενώ δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Φουστέρ στον σύλλογο του Πειραιά.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς είναι διαφορετική περίπτωση, καθώς ο Σέρβος ανήκει στην Άντερλεχτ. Στη συμφωνία των «ερυθρόλευκων» με τον βελγικό σύλλογο υπάρχει πρόβλεψη για ρήτρα εξαγοράς της τάξεως των 2,8 εκατομμυρίων. Ωστόσο στον Ολυμπιακό προσπαθούν να πετύχουν κάποια… έκπτωση ή διακανονισμό, ώστε να αποκτήσουν τα δικαιώματα του διεθνούς μέσου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα