Εξαπατούσε πολίτες μέσω ανύπαρκτης οργάνωσης

Στη σύλληψη 40χρονου, ο οποίος εξαπατούσε πολίτες μέσω ανύπαρκτης οργάνωσης εθελοντικών δραστηριοτήτων, προχώρησαν οι αστυνομικοί στα Γιάννενα.

Τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012, ο άνδρας αυτός προσποιούμενος τον πρόεδρο οργάνωσης αποσπούσε συστηματικά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους ανθρώπους για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και παροχές δήθεν εθελοντικού χαρακτήρα. Προσέγγιζε, μέσω facebook διάφορους πολίτες, οι οποίοι εκδήλωναν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις εθελοντισμού, στην υποτιθέμενη «Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων» και στη συνέχεια, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους εξαπατούσε αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για να γίνει πιστευτός, διατηρούσε γραφείο στα Ιωάννινα, όπου έδρευε η εν λόγω «Ένωση» και εκμεταλλευόμενος τη μετέπειτα διαπροσωπική σχέση που «έχτιζε» με τα θύματά του, τους έπειθε είτε να καταβάλλουν ποσά, ως μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, είτε να προβαίνουν σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών, για πλασματικές ανάγκες της οργάνωσης.

Κατά την αστυνομία, έχει εξακριβωθεί ότι εξαπάτησε έξι πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά 54.310 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έπεσαν στην παγίδα του είναι μεγαλύτερος.

Υπογραμμίζεται ότι ο 40χρονος, κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα