Εξηγήσεις ζήτησε η Φώφη για το φλερτ με τον Τσίπρα

Την διαφωνία της με την τακτική στελεχών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να προσεγγίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε έντονο τόνο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προς τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα. Στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, η κ. Γεννηματά επισήμανε στον κ. Πιτέλα όλες τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας του για ποιον λόγο δεν μπορεί το συγκεκριμένο κόμμα να έχει σχέση με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, καθώς δεν πληροί καμία προοδευτική προϋπόθεση.
Ταυτόχρονα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε και το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους. “Είναι πλέον καιρός η Ευρώπη να στηρίξει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους” δήλωσαν μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος του η κ. Γεννηματά και ο Τζιάνι Πιτέλα. “Μια τιμωρητική προσέγγιση εναντίον του ελληνικού λαού δεν θα επιτραπεί. Τα γεράκια στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά” σημείωσαν και προσέθεσαν. “Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει την κρίση των προσφύγων”.
“Η πολιτική ομάδα του S&D και το ΠΑΣΟΚ είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον ελληνικό λαό” υπογράμμισαν Φώφη Γεννηματά και Τζιάνι Πιτέλα στην κοινή τους δήλωση.
Νωρίτερα η κ. Γεννηματά είχε τετ-α-τετ και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και εκτός των οικονομικών ζητημάτων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει η προσφυγική κρίση στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία, όπως είπε, «οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση, με ορατό τον κίνδυνο της κοινωνικής διάλυσης». Η κ. Γεννηματά ζήτησε άμεση υλοποίηση όλων των ευρωπαϊκών αποφάσεων για την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Καταγγελία
Σε απίστευτη καταγγελία για τις ιδεοληψίες που κατέχουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέροντας ότι απαγορεύτηκε σε ιατρούς να προχωρήσουν σε δωρεάν εξετάσεις γιατί «δήλωσαν εθελοντές και όχι αλληλέγγυοι».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Βιάννου, ο Ροταριανός Όμιλος και ομάδα εθελοντών ιατρών πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια «σε ετήσια βάση, εξετάσεις από εθελοντές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της διάγνωσης για τους πολίτες της περιοχής, σε απολύτως εθελοντική βάση, χωρίς καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση για τους ενδιαφερόμενους πολίτες».

Ο ίδιος εξηγεί ότι «για τη φετινή χρονιά, η διενέργεια αυτών των εξετάσεων προγραμματίστηκε για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, αλλά δυστυχώς, κατόπιν αρνητικής παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, αυτές ματαιώθηκαν» και προσθέτει πως «Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 14854/13.10.2016 απόφασή της, χαρακτηρίζει «υστερόβουλη» την πρωτοβουλία του Δήμου, του Ροταριανού Ομίλου και των εθελοντών ιατρών, προβαίνοντας σε δίκη προθέσεων, ότι η συγκεκριμένη πολυετής δράση, στοχεύει μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα