Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Αθηνών (φώτο)

Άναψαν τα αίματα το πρωί της Πέμπτης  στη Νομική Σχολή Αθηνών και την Πρυτανεία, η οποία είναι περικυκλωμένη από ΜΑΤ, αφού ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις,  απώθησαν ομάδα φοιτητών που επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο ύστερα από αίτημα του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη στο πλαίσιο ενεργειών για τη φύλαξη του χώρου εν όψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου (17η Νοεμβρίου).

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η Ακαδημίας, όπου έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές, κρατώντας πανό που γράφει «Έξω η αστυνομία από το Πανεπιστήμιο-Παραίτηση Φορτσάκη τώρα-κάτω η κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη, η οποία θα ξεκινούσε από σήμερα Πέμπτη, επισημαίνοντας πως η φύλαξη του χώρου αποτελεί αρμοδιότητα των φοιτητών. Το αίτημα αυτό απερρίφθη από τον πρύτανη.

Παρόμοια εικόνα και στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, η οποία κατέβασε ρολά μέχρι την Τρίτη, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου για σήμερα.

«Χούντα δεν γνωρίσαμε ούτε δημοκρατία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τις ενέργειες των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα