Επίθεση σε δύο μέτωπα

Οι σκληρές επιθέσεις του Αντώνη Σαμαρά προς τον Αλέξη Τσίπρα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς η ηγετική ομάδα στην Συγγρού εκτιμά πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει οφέλη όσο ο πρωθυπουργός αδυνατεί να συνεννοηθεί με τους εταίρους.
Έτσι τα όσα είπε κατά του Τσίπρα, ο Αντ. Σαμαράς στην Πρέβεζα δεν ξάφνιασαν κανέναν στην «γαλάζια» οικογένεια. Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε από τη συζήτηση στην Βουλή λέγοντας ότι «o κ. Τσίπρας μας κάλεσε χωρίς να έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον παρελθόν. Ο χρόνος τελειώνει, όπως τελειώνουν και τα χρήματα. Το ατύχημα για την χώρα έρχεται όλο και πιο κοντά. Όλα αυτά, γίνονται με ευθύνη των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου».
Συνεχίζοντας την επίθεση είπε: «Αιφνιδιάστηκε από τον κ. Γιούνκερ, δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτε τόσους μήνες; Το e-mail Τσίπρα είναι ασύγκριτα πιο επώδυνο από το e-mail Χαρδούβελη. Κατέρρευσε το ψέμα ότι εκείνοι δήθεν έκαναν υπερήφανη διαπραγμάτευση. Κατέρρευσε και το ψέμα ότι εμείς δήθεν υποχωρούσαμε πάντα. Εκείνοι προτείνουν πράγματα που εμείς απορρίπταμε: Εμείς απορρίψαμε την αύξηση στο ΦΠΑ και σε μία σειρά είδη, που ο κ. Τσίπρας όχι μόνο το δέχθηκε, αλλά και τα πρότεινε. Προσπάθησε να αρνηθεί ότι πάμε σε τρίτο Μνημόνιο. Αλλά όταν τον ρωτήσαμε πώς θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας που φθάνουν τα 40-50 δισ. ο κ. Τσίπρας δεν είχε να πει τίποτε».
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας αναζητά συνενόχους για την καταστροφική του πολιτική σε όλα τα κόμματα αλλά δεν τους βρήκε. Είπε χαρακτηριστικά: «Με την πολιτική που ασκείς και τα ψέματα που λες, συνενόχους μην ψάχνεις κ. Τσίπρα». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προωθεί την ανάπτυξη της χώρας. Ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διογκώνει το πελατειακό κράτος και για να το εξυπηρετήσει αυξάνει τους φόρους, έτσι όμως εμποδίζει την ανάπτυξη. Υποστήριξε ακόμη ότι με την πολιτική που ασκούσε όταν ήταν πρωθυπουργός, αν δεν είχε διακοπεί από τις εκλογές, μέσα στο 2015 η χώρα θα έβγαζε πλεόνασμα 3% και θα είχε ισοσκελισμένο προυπολογισμό, ενώ η παρούσα κυβέρνηση οδηγεί πάλι στα ελλείμματα.
Και μηνύματα
Εκτός από τη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της προσυνδιάσκεψης Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στην Πρέβεζα, έστειλε και ένα εσωκομματικό μήνυμα μπροστά στα γαλάζια στελέχη που είχαν δώσει το παρών. «Υπάρχουν, ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που καταλαβαίνουν τα αδιέξοδα και κοιτάξτε γύρω μας, υπάρχει άλλη παράταξη που μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, εκτός από τη ΝΔ; Αυτή είναι η δύναμη μας. Και καλά θα κάνουν να μην την υποτιμούν και να μην την υποτιμούμε ούτε εμείς», είπε με νόημα.
Στο ακροατήριο, βρίσκονταν τουλάχιστον 15 μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, με τους περισσότερους να είναι και ομιλητές για μια σειρά θεμάτων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρεβεζας.
Ανάμεσα τους ήταν, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην γραμματέας, Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Αντώνης Μπέζας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μάκης Βοριδης, Γιώργος Στυλιος, Κώστας Τασουλας, Θόδωρος Σολδάτος, Σταύρος Καλογιαννης, Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής των Προσυνεδριων, Φίλιππος Ταυρής και ο διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τσιμάρας. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που έφτασαν με το πρωινό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, κρατούσαν σημειώσεις για τις ομιλίες τους, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα