Επίσημα στο «τιμόνι» της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

Η μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδας  ακούγονταν εδώ και αρκετό καιρό και τελικά την Τετάρτη αυτή επιβεβαιώθηκε και επίσημα.  Ο λόγος για τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αναλαμβάνει Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, παίρνοντας τη θέση του Γιώργου Προβόπουλου, η θητεία του οποίου έληγε σε λίγες μέρες.

Αυτό αποφασίστηκε  μετά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και εισηγήθηκε  την αλλαγή σκυτάλης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται στη Γερμανία και συναντάται με τον Β. Σόιμπλε. Μαζί με τον νέο διοικητή της ΤτΕ , στο Βερολίνο  βρίσκεται ο κος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με το θέμα της διαχείρισης του δημοσίου χρέους να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα